Mediamarkt Logo

Lies of P

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Lies of P is uitgebracht voor de PS5, PS4, Xbox X/S series, Xbox One en PC. In dit artikel lees je alles over deze soul-achtige game, waarin je als Pinokkio je weg moet vinden in een duistere wereld. Plaats een bestelling om de game zo snel mogelijk in huis te halen.

Lies of P: gebaseerd op het verhaal van Pinokkio

Lies of P: gebaseerd op het verhaal van Pinokkio

In 1883 verscheen het boek Pinokkio, geschreven door Carlo Collodi. In 1940 werd dit verhaal verfilmd door Walt Disney. Het was de tweede film van Walt Disney Studio’s en werd ongelooflijk populair. Speelgoedmaker Geppetto maakt in dit verhaal een houten marionet en wenst voordat hij gaat slapen dat het een echte jongen was. ’s Nachts wordt Pinokkio tot leven gewekt. Hij probeert op te gaan in de maatschappij, maar hij mag dan wel levend zijn, hij blijft van hout en is daarmee geen echte jongen. Kenmerkend is dat wanneer Pinokkio liegt, zijn neus langer wordt. Pinokkio wil eigenlijk maar 1 ding: een jongen van vlees en bloed zijn.

Verhaallijn en gameplay van Lies of P

Verhaallijn en gameplay van Lies of P

Lies of P is gebaseerd op het verhaal van Pinokkio van Carlo Collodi, maar dan met een donker randje. In de game speel je als Pinokkio, met als doel mens te worden. Het spel begint met een briefje waarop staat dat je meneer Geppetto moet vinden, die zich in de stad Krat bevindt. In je zoektocht naar Geppetto kom je kwaadaardige vijanden tegen die je uit de weg moet ruimen. Het spel heeft een ‘leugensysteem’, wat inhoudt dat je moet kiezen of je liegt of dat je de waarheid spreekt. Je keuzes beïnvloeden vervolgens het verhaal. In de game kun je skills upgraden en gebruikmaken van een veelzijdig wapenfabricagesysteem. Zo kies je je eigen speelstijl. Zul je liegen of de waarheid spreken?

Waar speelt Lies of P zich af?

Lies of P is een souls-like spel met een moeilijkheidsgraad die je niet kunt aanpassen. De omgeving is donker en mysterieus. In Lies of P begin je in een verlaten treinstation in Krat. Deze stad is overweldigd door waanzin en bloeddorst. In een duistere Belle Époque-wereld waar alle menselijkheid is verdwenen, moet je Pinokkio naar zijn doel begeleiden: Geppetto vinden en een mens worden.