MM logo red

Hogwarts Legacy: releasedatum en nieuws

Julia14 DECEMBER 2022

Na lang wachten hebben Harry Potter-fans weer een datum om naar uit te kijken. Vanaf 10 februari 2023 is langverwachte Hogwarts Legacy verkrijgbaar op de PlayStation 5 en de Xbox Series X en vanaf 4 april op de PlayStation 4 en Xbox One. In deze gloednieuwe openwereld-game word je meegenomen naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hier volg je lessen, leer je nieuwe vaardigheden en kom je andere karakters en magische beesten uit de film tegen. Benieuwd geworden? Hieronder lees je alles over deze gloednieuwe game.

Releasedatum Hogwarts Legacy

Releasedatum Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy werd in 2020 aangekondigd. Inmiddels is de game verkrijgbaar voor de PlayStation 5 en Xbox Series X. Als je een PlayStation 4 of Xbox One hebt moet je helaas iets langer wachten, namelijk tot 4 april 2023.

Ontdek de open-wereld van dit nieuwe Harry Potter spel

Ontdek de open-wereld van dit nieuwe Harry Potter spel

Hogwarts Legacy is een single player game. In de game kruip je in de huid van een student en verken je het magische leven in en rondom Zweinstein. Dit terwijl je nieuwe vaardigheden leert, geheimen ontdekt en opdrachten voltooit. Je stelt je eigen karakter samen, kiest je favoriete Zweinstein-afdeling en krijgt de mogelijkheid om eigen keuzes te maken die jouw verhaallijn bepalen. Word je bevriend met de Zwadderich-student Sebastian Sallow of kies je ervoor om uit zijn buurt te blijven? Jij bepaalt wat voor tovenaar jij wilt zijn.

Wat is de setting van deze magische RPG?

Wat is de setting van deze magische RPG?

Hogwarts Legacy speelt zich af rond 1800. Dit is nog vóór Harry Potter en Newt Scamander zijn geboren. Je start als vijfdejaarsstudent aan Zweinstein en hebt dus flink wat in te halen. Vanaf dit moment volg je verschillende lessen waaronder Verweer tegen de Zwarte Kunsten en Toverdranken. Hier leer je nieuwe vaardigheden en spreuken waarmee je het opneemt tegen vijanden. Zo help je voorkomen dat een mysterieuze magie in de verkeerde handen valt en probeer je een stokje te steken voor een opstand van de Kobolden.

Bestel Hogwarts Legacy voor PS5 of Xbox Series X, pre-order voor PS4 of Xbox One

pre order hogwarts legacy

Vanaf 10 februari is Hogwarts Legacy beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X en pc. Vanaf 4 april 2023 is de game ook verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Wanneer je Hogwarts Legacy speelt op de PS5 beleef je de game net iets intenser met Haptic Feedback. Deze speciale technologie op de PS5 laat je daadwerkelijk zien en voelen wat je aan het doen bent in de game. Zo licht de lightbar van de Sony DualSense-controller op bij verschillende omgevingen en reageren de triggers tijdens het vliegen of uitvoeren van spreuken.

De game verschijnt in een normale versie en een Deluxe Edition. Bij de normale versie ontvang je alleen de basisgame. De Deluxe Edition geeft je 72 uur eerder toegang tot de game. Daarnaast ontvang je een Dark Arts pack bestaande uit onder andere een Thestral Mount (gevleugeld paard), extra missie en game arena.

Hogwart Legacy: de nieuwe Harry Potter-game

In Hogwart Legacy kruip je in de huid van een tovenaar en ontdek je het leven in en rondom Zweinstein. Leer nieuwe spreuken, ontmoet magische beesten en ontdek het mysterie van een eeuwenoude duistere magie.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.