Mediamarkt Logo

FIFA 23: nieuws, pre-orders en de releasedatum

undefined

FIFA 23 komt eraan! De zomerstop zit erop en bij een nieuw voetbalseizoen hoort natuurlijk een nieuwe editie FIFA. Het is de laatste versie die de naam FIFA draagt, maar niet getreurd: het spel stopt niet. Volgend jaar gaat de game verder onder de naam EA SPORTS FC. Wat je binnenkort te wachten staat in de laatste versie? Nieuwe functies, verbeterde technologie, vrouwencompetities en meer. Dit is alles wat we tot nu toe weten over FIFA 23.

Pre-order FIFA 23 bij MediaMarkt en ontvang de volgende bonussen: Team of the Week 1-speler, Kylian Mbappé-leenitem, FUT ambassadeur-leenspeler en een Career Mode Talent

Nieuwe en verbeterde functies in FIFA 23

EA SPORTS claimt dat deze editie de ‘grootste FIFA ooit’ wordt. Dat het de laatste versie FIFA is in zijn soort, is te merken aan de verbeterde en nieuwe functies in FIFA 23. Zo is de technologie HyperMotion verbeterd voor een nog realistischere wedstrijdbeleving. EA SPORTS introduceert een cross-play functionaliteit die het mogelijk maakt tegen spelers op verschillende soorten consoles van dezelfde generatie te spelen. En vrouwenvoetbal doet nu écht zijn intrede in het spel.

FIFA 23 - HyperMotion2-technologie

HyperMotion2-technologie

Een potje FIFA of een echte voetbalwedstrijd? Het verschil wordt steeds kleiner met behulp van HyperMotion2-technologie. EA SPORTS verzamelt data via camera’s tijdens voetbalwedstrijden en professionele trainingen, waarmee levensechte animaties worden gemaakt. In FIFA 23 zie je de technologie bijvoorbeeld terug in een gloednieuw dribbelsysteem met vloeiende bewegingen die net echt lijken. Zelfs doelnetten reageren realistisch op de impact van de bal. Ook levert de technologie het nieuwe versnellingsmechanisme AcceleRATE op. In FIFA 23 kan een speler op drie manieren accelereren: een snelle start (explosive), een gelijkmatige verdeling van snelheid tijdens het spel (controlled) of een langzame start met uiteindelijk hoge snelheden (length).

FIFA 23 - Nieuwe teams en stadions

Nieuwe teams en stadions

In FIFA 23 vind je naast vele toegevoegde vrouwenteams uit Barclays Women’s Super League en Division 1 Arkema, ook nieuwe mannenteams uit landen als Kroatië, Senegal, Kameroen en Marokko. Juventus kon je de afgelopen jaren terugvinden in FIFA onder de naam Piemonte Calcio. In FIFA 23 speelt Juventus weer onder zijn echte naam, met bijbehorende tenues. Het gerucht gaat dat de Schotse stadions Celtic Park en Ibrox Stadium voor het eerst te zien zijn in FIFA 23.

Marvel

Goed nieuws voor voetballende Marvel-fans. In een tweet kondigt Marvel namelijk de samenwerking met EA SPORTS aan. Profvoetballers zoals Landon Donovan, Ricardo Carvalho, Claudio Marchisio, Yaya Touré en Park Ji-Sung worden in FIFA 23 in een Marvel-jas gestoken.

FIFA 23 - Ultimate Team

FIFA Ultimate Team

De populaire game-modus FIFA Ultimate Team verandert in FIFA 23 op verschillende vlakken. Nieuw is bijvoorbeeld het speltype FUT Moments. Speciaal voor spelers met weinig tijd om te spelen. Maar ook is er een nieuw positiesysteem, Chemistry verandert, cross-play is mogelijk en er komt één gezamenlijke transfermarkt. Op 11 augustus 2022 ging de FIFA 23 Ultimate Team-trailer in première. Daarin laat EA SPORTS de veranderingen zien van deze game-modus.

In FIFA 23 hoef je de FIFA Ultimate Team Heroes niet te missen. Voetbalhelden krijgen met FUT Heroes en FUT Icons de lof die ze verdienen. In FIFA 23 zijn er naast reguliere FUT Heroes-spelerskaarten ook World Cup-versies. Extra bijzonder aan deze versies is de samenwerking met Marvel. Spelers worden afgebeeld als Marvel-superhelden, inclusief bijnaam.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

FIFA 23 - Cross-play

Cross-play

De langverwachte nieuwe feature cross-play houdt in dat spelers op een PlayStation, Xbox en pc met elkaar of tegen elkaar kunnen spelen, mits ze dezelfde generatie spelcomputer gebruiken. Een Xbox series S kan bijvoorbeeld wel met een PS5 spelen, maar niet met een PS4. Cross-play is mogelijk in de volgende game-modes: Online Friendlies, FUT Play A Friend, FUT Online Friendlies, Online Seasons, FUT Rivals, FUT Online Draft en FUT Champions. Pro Clubs ondersteunt cross-play niet. Wel zijn er geruchten dat EA SPORTS hieraan werkt. Ook heeft cross-play effect op de FIFA Ultimate Team transfermarkt. PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en Stadia krijgen één gezamenlijke markt. PC en Nintendo Switch krijgen ieder een eigen transfermarkt.

FIFA 23 - World Cup mode

World Cup mode

Om de 4 jaar wordt de FIFA World Cup niet alleen in de echte wereld gespeeld, ook in de game komt het WK voetbal terug met een World Cup mode. In 2014 was deze modus voor het eerst in FIFA te vinden om het WK in Rio de Janeiro te vieren. In 2018 was er een World Cup mode voor het WK in Rusland. In FIFA 23 staat deze game-mode in het teken van het wereldkampioenschap voetbal dat in Qatar plaatsvindt van 21 november t/m 18 december 2022 en het WK voetbal voor vrouwen, dat zich afspeelt in Australië en Nieuw-Zeeland van 20 juli tot en met 20 augustus 2023.

Pro Clubs

FIFA Pro Clubs is een online game-modus waarmee je een virtuele profspeler maakt om mee op het veld te spelen met vrienden. Vooralsnog ondersteunt Pro Clubs de nieuwe functie cross-play niet, maar er zijn wel andere updates te zien in FIFA 23. Denk aan ‘seasonal points’ waarmee je het haar, een baard of snor en schoenen van jouw virtuele prof kunt aanpassen. Zelfs een tatoeage is mogelijk. Zijn je vrienden offline? Speel in de tussentijd een van de in totaal 66 skill games waarmee je XP-punten verdient. Verder voegt EA SPORTS vier nieuwe perks toe aan Pro Clubs waarmee je de speelstijl van jouw virtuele speler verfijnt: een aanvalsperk, een perk om kansen te creëren en 2 verdedigingsperks.

FIFA 23 - Vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal

In FIFA 23 speel je voor het eerst vrouwenvoetbal in clubverband. Eerder waren er al internationale teams, maar clubs als Manchester City W.F.C. zijn gloednieuw. Nieuw in het spel zijn de twee vrouwencompetities Barclays Women’s Super League en Division 1 Arkema. Dat zijn de vrouwelijke clubcompetities van Engeland en Frankrijk.

Reveal trailer FIFA 23

Heb jij ‘m al gezien? Op 20 juli 2022 onthulde EA SPORTS de FIFA 23 Reveal Trailer waarin de eerste beelden van het spel te zien zijn.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Wanneer komt FIFA 23 uit?

De releasedatum van FIFA 23 werd op 20 juli 2022 officieel aangekondigd. De game verschijnt wereldwijd op 30 september 2022, maar early access is mogelijk vanaf 27 september 2022. Kun je niet wachten? Pre-order FIFA 23 hier.

FIFA 23 editions

Wil je FIFA 23 kopen? Er zijn twee edities van de game: de Standard Edition en de Ultimate Edition. Qua inhoud zijn ze hetzelfde. Het verschil zit ‘m in de bonussen die je krijgt.

FIFA 23 - Standard Edition

Standard Edition

De Standard Edition is de basisversie. Bij een pre-order van deze editie krijg je de volgende bonussen: Team of the Week 1-speler, Kylian Mbappé-leenitem, FUT ambassadeur-leenspeler naar keuze en Career Mode Talent van eigen bodem.

FIFA 23 - Ultimate Edition

Ultimate Edition

Bij de Ultimate Edition krijg je net iets meer bonussen. Die ontvang je overigens zowel bij een pre-order als bij aanschaf vanaf de releasedatum. Je ontvangt: Early Access, Dual Entitlement: toegang tot de game op twee generaties consoles, FUT Ones To Watch-item, 4600 FIFA-punten, Team of the Week 1-speler, Kylian Mbappé-leenitem, FUT ambassadeur-leenspeler naar keuze en Career Mode Talent van eigen bodem.

Consoles

FIFA 23 wordt uitgebracht in 2 versies: een voor de huidige generatie consoles en een voor de vorige generatie. Er zit een verschil in deze twee versies. De variant voor de nieuwe generatie consoles (PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PC en Google Stadia) bevat alle nieuwe features, inclusief HyperMotion2. Deze innovaties zijn niet beschikbaar voor de versies voor oudere consoles, zoals PlayStation4 en Xbox One. Voor Nintendo Switch is er een ‘Legacy Edition’ met een paar vernieuwingen.

FIFA 23 - Early access en pre-order

Early access en pre-order

Wil jij een van de eersten zijn die FIFA 23 speelt? Drie dagen voor de releasedatum, op 27 september 2022, kun jij early access krijgen. Hoe? Koop de Ultimate Edition van FIFA 23. Of schaf een EA Play Pro-lidmaatschap aan.

Met een pre-order zorg je ervoor dat jij de game vanaf de releasedatum speelt. Pre-order FIFA 23 via MediaMarkt met leuke bonussen, waaronder het Team of the Week 1-speleritem, een Kylian Mbappé leen-item en een FUT ambassadeur-leenspeler naar keuze.

FIFA 23 toernooi MediaMarkt

De nieuwste FIFA-game komt eraan! Bij MediaMarkt vieren we dit met één van de grootste FIFA evenementen van de BeNeLux. Van 30 september tot en met 2 oktober kun je in 31 MediaMarkt-winkels de nieuwste game spelen en meedoen aan de kwalificatie-toernooien. Week erna is dé grote finale. Speel tegen andere winnaars om zo te strijden voor de felbegeerde kampioensbeker en een PS5 mét FIFA 23.

Ontdek hier alles over het FIFA 23 toernooi van MediaMarkt.