MM logo red

Hoe installeer je de DJI Fly-app?

Julia27 DECEMBER 2023
unknown description

Heb je een DJI-drone en wil je die graag besturen met je smartphone? Dan heb je de DJI Fly-app nodig. Met deze app maak je eenvoudig prachtige beelden met je drone. Alleen het installeren van de DJI Fly-app is lastiger gemaakt, omdat je hem niet direct vanuit de Google Play Store kunt downloaden. Lees hoe je de DJI Fly-app dan wel op een Android-telefoon installeert en hoe het zit met een iPhone.

Hoe installeer je de DJI Fly-app op Android?

Op zoek naar een drone? Wij geven je advies

Helaas is de DJI Fly-app niet meer direct te downloaden vanuit de Google Play Store. Om toch gebruik te maken van de app op je Android-telefoon, download je de app vanaf de website van DJI. Volg hiervoor de volgende 3 stappen:

  1. Download het juiste APK-bestand.
  2. Zorg dat je een APK-app op je telefoon hebt.
  3. Installeer de DJI Fly-app.

Stap 1: APK-bestand van de DJI Fly-app downloaden

Stap 1: APK-bestand van de DJI Fly-app downloaden

De eerste stap voor het installeren van de DJI Fly-app op je Android-smartphone is het downloaden van het juiste APK-bestand. APK staat voor Application Package. Dit is het bestand waarmee je apps kunt downloaden op Android-platforms. Je downloadt het APK-bestand via de website van DJI. Surf op je Android-telefoon naar dji.com en klik je links bovenaan de homepage op de 3 liggende streepjes. Ga naar ‘support’ en scroll naar beneden tot je bij het Download Center bent. Tik op ‘DJI Apps’ en selecteer de DJI Fly-app in de lijst met apps. Het APK-bestand voor de DJI FLy-app downloadt nu op je Android-telefoon.

Stap 2: download een APK-app op je telefoon

Hoewel je het APK-bestand voor de DJI Fly-app nu hebt gedownload, kun je dit bestand pas openen als je een APK-app hebt. Deze kun je gelukkig wel downloaden in de Google Play Store. Neem bijvoorbeeld APK Installer. Download de app en open hem. Hier verschijnen enkele gekleurde blokken. Kies voor het groene blok waarin ‘Install APKs’ staat. Als het goed is staat hier het APK-bestand van de DJI Fly-app.

Stap 3: installeer de DJI Fly-app

Stap 3: installeer de DJI Fly-app

Vink het vakje achter de DJI Fly aan in de APK Installer. De app downloadt nu op je Android-smartphone. Controleer dit door naar alle apps op je telefoon te gaan. Is het gelukt? Open de app en maak een DJI-account aan, mocht je die nog niet hebben. Als je een drone met camera hebt, kan het beelden schieten met je DJI-drone vanaf je Android-telefoon nu echt beginnen. Je kunt ook proberen om een stabiele actioncam of videocamera op je drone te bevestigen, al moet je daar wel een juiste actioncam voor kiezen.

Hoe installeer je de DJI Fly-app op iOS?

De DJI Fly-app is wel beschikbaar in de App Store en download je daarom eenvoudig op je iOS-apparaat. Wel heb je minimaal iOS-versie 11 nodig van iOS om de app op je iPhone of iPad te zetten. Maak een account aan bij DJI, of log in als je al een account hebt.

Bekijk soortgelijke artikelen