Mediamarkt Logo

Hoe download en installeer je Microsoft 365?

unknown description

Installeer Microsoft 365 en gebruik programma’s zoals Word, PowerPoint, Excel en Outlook op je computer, tablet of mobiel. Hier vertellen we je hoe je Microsoft 365 downloadt en installeert.

Wat is Microsoft 365?

Wat is Microsoft Office 365?

Microsoft 365 geeft je toegang tot Word, Excel, Outlook en PowerPoint op je computer, tablet of smartphone. Zo kun je teksten schrijven, presentaties maken en je mail openen. Ook krijg je 1 TB opslag op de OneDrive, zodat je je bestanden online kunt opslaan en veilig bewaren. Mocht er dan iets met je computer gebeuren, dan heb je altijd nog een back-up in de cloud. Bovendien heb je op verschillende apparaten toegang tot al je bestanden in de OneDrive. Hierdoor kun je makkelijk schakelen tussen je laptop, smartphone en tablet. Microsoft 365 wordt zowel thuis als bij bedrijven gebruikt.

Bekijk Microsoft Office 365

Microsoft 365 downloaden en installeren

Volg onderstaande stappen om Microsoft 365 succesvol op jouw apparaat te installeren:

  1. Meld je aan met een Microsoft-account. Heb je die nog niet? Dan kun je hem via www.office.com/setup aanmaken. Hiervoor selecteer je ‘Nieuw account aanmaken’ rechtsboven op de webpagina. Heb je al een account? Dan hoef je je alleen nog aan te melden op diezelfde pagina. Hiervoor druk je op ‘Aanmelden’. Typ je mailadres in en klik op ‘Volgende’. Vul je wachtwoord in en tik op ‘Aanmelden’. Microsoft zoekt nu je account. Ga verder met ‘Volgende’ wanneer je account op het beeld verschijnt.
  2. Voeg de productcode van Microsoft 365 toe aan je account. Je vindt deze code in de verpakking van je Microsoft 365. Vervolgens kies je het land waar je woont en de taal van jouw voorkeur. De licentie die je gekocht hebt, verschijnt nu op het scherm.
  3. Download Microsoft 365. Wil je tips en adviezen voor Microsoft Office ontvangen? Vink dan het vakje aan. Tik op ‘Volgende’ en dan op ‘Office installeren’. Microsoft 365 wordt nu gedownload.
  4. Installeer Microsoft 365. Selecteer het gedownloade bestand in je webbrowser. Er wordt om toestemming gevraagd om wijzigingen aan te brengen. Zeg ‘Ja’. Microsoft 365 wordt nu geïnstalleerd.
  5. Activeer Microsoft 365. Hiervoor hoef je alleen een van de geïnstalleerde applicaties te openen en de licentievoorwaarden te accepteren. Je kunt nu met Microsoft 365 aan de slag.

Wat is het verschil tussen Microsoft 365 en Office 2021?

Wat is het verschil tussen Office 365 en Office 2021?

Microsoft 365 en Office 2021 zijn 2 verschillende softwarepakketen van Microsoft, waarmee je toegang krijgt tot programma’s zoals Excel, Word, PowerPoint en Outlook. Het verschil is dat Microsoft 365 een abonnement is en Office 2021 een licentie is voor eenmalig gebruik. Dit houdt in dat je licentie aan één apparaat wordt gekoppeld en dus niet op andere apparaten te gebruiken is. Microsoft 365 wordt verbonden aan een account en kan op 5 apparaten gebruikt worden. Heb je op je laptop gewerkt aan een belangrijk document en wil je dat onderweg nog even bekijken? Dan kun je gewoon je smartphone erbij pakken en Office daarop openen. Er zijn ook Microsoft 365-pakketten voor meerdere gebruikers, wat bijvoorbeeld handig is voor bedrijven. Daarnaast heeft Microsoft 365 1 TB opslagruimte op de OneDrive, zodat je daar je bestanden kunt opslaan. Ook krijg je bij Microsoft 365 updates, zodat je Office altijd bijgewerkt is.

Bekijk alle Office-pakketten
Bekijk soortgelijke artikelen