Mediamarkt Logo

Waar voldoet een goede Intel gaming-computer of -laptop aan met Intel processor?

Daan6 JUNI 2024
unknown description

Zoek je een goede game-pc of gaming-laptop? Die zoektocht kan lastig zijn, al is het maar omdat er zoveel aanbod is. Daarnaast heeft je laptop of pc voor spellen als Rollercoaster Tycoon andere specificaties nodig dan wanneer je Fortnite speelt. En voor grote grafische games als Cyberpunk 2077 heeft je laptop of pc nog krachtigere specs nodig. Lees hier wat een goede gaming-pc of gaming-laptop nodig heeft.

Oersterke en betrouwbare processor

De processor is het brein van je pc of laptop. Deze moet sterk genoeg zijn om mee te gamen. Intel processors zijn geliefd bij gamers. Wanneer je niet vaak gamet of wat kleinere games speelt, zijn de Core i5 processors zeer geschikt. Fanatiekere gamers hebben meer baat bij een Intel Core i7 of i9 processor. Als je wil gamen op een dunne en lichte laptop, is een Core Ultra 7 en Core Ultra 9 het meest geschikt. Een belangrijke reden dat Intel-processors vaak gebruikt worden door gamers, is Intel Thread Director. Deze slimme techniek verdeelt de taken van een laptop of pc over de juiste core. Zo ben je verzekerd van de beste prestaties als je grote games speelt. Bijkomend voordeel van Thread Director is dat het energie bespaart als je lichtere of achtergrondtaken uitvoert.

Krachtige videokaart

Krachtige videokaart

Een van de belangrijkste onderdelen van een game-pc of -laptop is de videokaart. Deze zorgt ervoor dat de grafische beelden van een game mooi, vloeiend en snel op je beeld verschijnen. Een pc of laptop heeft een videokaart van nVidia Geforce, AMD Radeon of Intel Arc. Een goede videokaart beschikt over genoeg grafisch geheugen (VRAM). Voor spellen als Content Warning is 4 GB voldoende, voor grotere grafische games raden we een videokaart vanaf 8 GB aan. De kracht van een videokaart lees je ook af van de modelnaam. Deze bestaat uit 2 getallen: het eerste geeft de generatie aan, het tweede getal geeft aan hoe goed en krachtig de kaart is.

Voldoende werkgeheugen en opslag

Voldoende werkgeheugen en opslag

Een goede gaming-laptop of game-pc heeft voldoende werkgeheugen nodig. Dit zorgt ervoor dat je zonder haperingen blijft gamen. Voor ‘normale’ games is een werkgeheugen van minimaal 16 GB voldoende. Als je regelmatig grotere grafische games speelt, is 32 GB beter. Voor de snelste game-ervaring heeft je laptop of pc naast voldoende werkgeheugen ook goede opslag nodig. Ga daarom voor een apparaat met een SSD of harde schijf met minimaal 500 GB. Om ook toekomstige spellen te kunnen spelen of je huidige spellen probleemloos uit te breiden, is minimaal 1 TB opslagruimte een nog betere optie.

Goed beeldscherm

Goed beeldscherm

Tot slot is een goed beeldscherm belangrijk voor de optimale game-ervaring. De mooie grafische accenten of spannende actie moet namelijk wel helder en levensecht van het scherm spatten. Zoek je een gaming-laptop? Ga dan voor een apparaat met IPS (In-Plane Switching). Dit is de standaard schermtechnologie en meer dan geschikt om mee te gamen. Oled-techniek is in opkomst en zorgt voor nog gedetailleerdere en realistische beelden. Ga je voor een pc? Dan heb je een monitor nodig die geschikt is voor gaming. Hierbij let je onder meer op de resolutie, reactietijd, verversingssnelheid en het paneeltype.

Bekijk soortgelijke artikelen