Mediamarkt Logo

Wat is een Intel AI-laptop en wat kun je ermee?

Daan6 MEI 2024
unknown description

Steeds meer laptops en computers beschikken over krachtige AI-functies. Deze slimme kunstmatige intelligentie maakt alledaagse taken sneller en makkelijker. Denk aan het bewerken van foto’s en video’s of het schrijven van verslagen. Om optimaal gebruik te maken van de AI-functies, heeft een pc of laptop een krachtige processor nodig, zoals de Intel Core Ultra.

Wat is een Intel AI-laptop precies?

Wat is een AI-laptop precies?

Een AI-laptop maakt gebruik van AI-ervaringen die je helpen om sneller, efficiënter, veiliger en creatiever te werken. Een Intel AI-laptop beschikt over een NPU (Neural Network Processing Unit). Dit is een apart soort processor of chip in het apparaat dat speciaal is gemaakt om AI-taken uit te voeren. Denk aan spraakherkenning, het vervagen van de achtergrond tijdens videocalls of het bewerken van foto’s en video’s. De NPU richt zich het efficiënt uitvoeren van AI-functies, waardoor de centrale processor en grafische kaart de overige taken snel en precies oppakken.

Wat kun je precies met een Intel AI-laptop?

Wat kun je precies met een AI-laptop?

Een AI-laptop is eigenlijk altijd van toegevoegde waarde. Of je hem nu gebruikt voor je werk of studie, om mee te gamen of muziek te maken, of gewoon voor alledaagse taken. De AI-pc ondersteunt altijd wel een slimme functie die het sneller, beter of makkelijker maakt. Een voorbeeld: je bent terug van een heerlijke strandvakantie en wilt de vakantiefoto’s laten zien aan je vrienden en familie. De foto’s zijn ook goed gelukt, al staan er wel een paar onbekende personen op. Met een AI-laptop maak je eenvoudig gebruik van slimme AI-tools die deze personen netjes uit je foto halen.

Andere voorbeelden van de mogelijkheden met een Intel AI-laptop

  • Een AI-laptop helpt om afbeeldingen of muziek te maken op basis van tekst die je invoert.
  • Op een AI-laptop remix je met een paar klikken en tekstinvoer volledige muzieknummers.
  • Verbeter de kwaliteit van foto’s en video’s heel eenvoudig.
  • Schrijf sneller teksten of verslagen.
  • Transcribeer volledige videocalls voor je werk of studie.
  • Liveondertiteling van videogesprekken.

Waarom de processor zo belangrijk is voor Intel AI-laptops

Waarom de processor zo belangrijk is voor AI-laptops

De processor in een AI-laptop is cruciaal om optimaal gebruik te maken van de slimme AI-software. Deze slimme software vraagt namelijk flink wat vermogen. Daarom beschikt een goede AI-laptop naast een krachtige NPU ook over een ijzersterke centrale processor (CPU) en grafische kaart (GPU). De centrale processor is als het brein van je pc of laptop, die alle opdrachten verwerkt. Hoe krachtiger de CPU, hoe beter en vooral sneller het taken uitvoert. Een sterke grafische kaart is vooral belangrijk als je jouw computer of laptop veel gebruikt voor foto- en videobewerking of om op te gamen.

Klaar voor de toekomst met een Intel Core Ultra processor

Klaar voor de toekomst met een Intel Core Ultra processor

De Intel Core Ultra is een van de krachtigste processors, waarmee je klaar bent voor een toekomst waarin AI een steeds grotere rol speelt. Laptops en computers met een Intel Core Ultra processor zijn zo ontworpen dat de meest geavanceerde AI-software er snel en efficiënt op draait. De processor verzekert je van hoge prestaties, die niet eens veel energie verbruiken. Op een AI-laptop met Intel Core Ultra processor hoef je je dan ook geen zorgen te maken over het accuverbruik of dat je systeem vastloopt. Intel werkt al jaren aan de slimme processors die de AI-werkbelasting aankunnen en versnellen.

De grootste voordelen van een Intel Core Ultra processor

De grootste voordelen van een Intel Core Ultra processor
  • Intel Core Ultra processors leveren tot 8 keer grotere AI-efficiëntie dan processors van de vorige generatie.
  • De Intel Core Ultra processor zorgt dat AI-werkbelasting op de laptop wordt uitgevoerd en niet in de cloud. Zo blijft je privacy gewaarborgd.
  • Intel Core Ultra processors beschikken over AI Boost. AI Boost richt zich op de AI-werkbelasting van een laptop, waardoor de CPU en grafische kaart zich op andere taken kunnen richten.

Bekijk soortgelijke artikelen