MM logo red

De voordelen van een Google Chromebook

Daan13 OKTOBER 2023
unknown description

Ben je op zoek naar een razendsnelle, lichtgewicht, gebruiksvriendelijke laptop die nooit last heeft van virussen? Google Chromebook voldoet aan deze eisen. Met deze laptops voer je bijna al je taken online uit, waardoor ze geen zware besturingssystemen of videokaarten nodig hebben. Dit komt het gewicht, de snelheid, accuduur en de prijs ten goede. Lees meer over de voordelen van een Chromebook.

Wat is een Google Chromebook precies?

Wat is een Google Chromebook precies?

Een Chromebook is een laptop die draait op ChromeOS. Dit is het besturingssysteem van Google dat is ontworpen voor snelle, gebruiksvriendelijke en veilige prestaties. Chromebooks voeren 10 jaar lang belangrijke updates automatisch uit en maken van alles wat je doet vanzelf een back-up in de Cloud. Alle populaire Google-apps van (zoals Gmail, Google Agenda, Google Drive en Google Foto’s) zitten standaard ingebouwd. Tekst verwerk je met Google Documenten, een draaitabel stel je eenvoudig op met Google Spreadsheets en een krachtige presentatie maak je met Google Presentaties. Een Chromebook werkt ook met Microsoft Office-programma’s, via de webapps van Word, Excel en PowerPoint. Missende apps download je in de Play Store. Geen Chromebook heeft ooit een virus gehad. Dat komt door de sterke en betrouwbare ingebouwde virusbescherming.

Google Chromebook: snel, gebruiksvriendelijk en veilig

Google Chromebooks starten binnen een paar seconden op en behouden vervolgens een razendsnel tempo. Dankzij de maandelijkse update worden ze ook niet trager, iets wat bij ‘traditionele’ laptops wel gebeurt.

Chromebooks hebben een heel gebruiksvriendelijk installatieproces. Maak verbinding met wifi en meld je aan met je Google-account. Zo heb je in een mum van tijd toegang tot al je bestanden. Deze zijn en blijven immers opgeslagen in de Cloud. Dankzij de ‘Alles’-knop vind je bestanden en apps heel makkelijk terug op je laptop.
Veiligheid gaat boven alles bij een Chromebook. Zo zorgt de ingebouwde virusbescherming ervoor dat mogelijke malware kansloos is en je gegevens veilig bewaard blijven.

Het beste van Google zit standaard in één laptop

Het beste van Google zit standaard in één laptop

Alle bekende Google-apps zitten standaard op een Chromebook; van Gmail tot Google Foto’s en van Drive tot Spreadsheets. Meld je aan met je account en ga direct aan de slag. Ook Chromebook en Android gaan heel goed samen. Zo beantwoord je meldingen die je op je telefoon binnenkrijgt net zo makkelijk via je Chromebook, surf je verder in het tabblad waar je op je smartphone was gebleven en raak je nooit je telefoon meer kwijt omdat je die altijd kunt lokaliseren met je Chromebook. Daarnaast gebruik je Nearby Share om foto’s binnen seconden te delen tussen Chromebooks en Android-apparaten. Geen wifi in de buurt? Dankzij Instant Tethering verbind je jouw Chromebook met één simpele klik met de hotspot van je Android-telefoon.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.