MM logo red

Google Chromebook, de laptop met Google-besturingssysteem

Daan15 FEBRUARI 2023

Is het tijd voor een nieuwe laptop? Dan is het logisch als je nog niet meteen weet waarvoor je gaat kiezen. Er is immers zo veel keus. Zijn snelheid, veiligheid en ongekend gemak kernwoorden in je zoektocht? Switch naar Chromebook.

Wat is een Google Chromebook?

Wat is een Google Chromebook?

Misschien vraag je het je weleens af: een Chromebook, wat is dat? In je zoektocht naar een voor jou geschikte laptop, kom je ze namelijk vast tegen. Chromebooks zijn een nieuw type computer waarmee je nóg sneller en eenvoudiger aan de slag gaat. Je werkt op Chrome OS. Dit is het Google-besturingssysteem met cloudopslag, diverse Google-apps en de beste beveiliging. Log in met je Google-account en je hebt toegang tot al je bestanden, foto’s muziek en meer. En weet je wat ook zo fijn is? Een Chromebook is snel én blijft snel.

Opslaan in de cloud

Opslaan in de cloud

Iets wat Chromebooks onder andere uniek maakt is de cloudopslag. Dankzij Google Drive bewaar en deel je je bestanden op een veilige manier. Online. Dit betekent dus dat je je bestanden vanaf iedere smartphone, tablet of computer kunt openen. Zo blijven je bestanden altijd binnen handbereik, waar je ook bent. Bovendien maakt dit het nóg makkelijk om je Chromebook te delen. Sterker nog: daar zijn ze voor gemaakt. Je schakelt makkelijk tussen verschillende accounts. Iedereen die inlogt heeft direct toegang tot zijn eigen instellingen en bestanden. Als je een nieuwe Chromebook koopt, krijg je 1 jaar lang 100 gigabyte aan opslagruimte op Google Drive cadeau.

Google Play: haal alles uit je Chromebook

Google Play: haal alles uit je Chromebook

Álles uit je Chromebook halen? Neem dan eens een kijkje in de Google Play Store. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een drukke werkdag door te komen of in je vrije tijd extra te ontspannen. Een Chromebook wordt standaard geleverd met Google Documenten en Google Agenda, maar in de Google Play Store vind je nog veel meer productiviteit apps zoals Microsoft Office. Dat niet alleen: in deze uitgebreide bibliotheek vind je naast games, films en boeken diverse entertainment-apps als Netflix, Spotify en Youtube en creatieve apps waarmee je je mooiste foto’s en video’s bewerkt.

Welke Chromebook ga je kiezen?

Welke Chromebook ga je kiezen?

Er is niet één Chromebook. Bij MediaMarkt vind je ze van de merken AcerAsusLenovo en HP. Als 'gewone' laptop die je normaal openklapt én met een innovatief, omklapbaar ontwerp zodat je de laptop ook als tablet gebruikt en altijd en overal flexibel aan de slag gaat. Er zijn Chromebooks verkrijgbaar met uiteenlopende specificaties, formaten, stijlen en prijzen. Wat de Chromebooks in ieder geval met elkaar gemeen hebben? Ze zijn snel, goed beveiligd en gebouwd om lang mee te gaan. Met zo veel keus is er altijd wel een Chromebook die precies bij jou past!