MM logo red

Je Apple Pencil koppelen

Daan10 AUGUSTUS 2023
unknown description

De Apple Pencil is essentieel voor iedereen die graag tekent, schetst of schrijft op zijn iPad. Hier lees je precies hoe je de Apple Pencil van de 1e en 2e generatie koppelt aan je iPad. De Apple Pencil van de 1e generatie werkt op alle reguliere iPads vanaf 2018, iPad Mini 2019 en iPad Pro (2015 t/m 2017). De 2e generatie Apple Pencil werkt op de iPad Pro (vanaf 2018), iPad Air (vanaf 2020) en de iPad Mini vanaf 2021.

Hoe koppel ik mijn Apple Pencil aan mijn iPad?

Koppel je Apple Pencil (1e generatie) volgens dit stappenplan:

  1. Verwijder de dop van de Apple Pencil.
  2. Sluit de Apple Pencil aan op de Lightning connector van je iPad.
  3. Er verschijnt een scherm waarin je wordt gevraagd of je je Pencil wilt verbinden. Klik op ‘Koppel’.

Volg deze eenvoudige stappen om de Apple Pencil (2e generatie) te koppelen:

  1. Plaats je Apple Pencil op de magnetische connector aan de zijkant van je iPad.
  2. Klik op ‘Koppel’ als je wordt gevraagd of je de Pencil wilt verbinden.

Dit kun je doen met een Apple Pencil

Dit kun je doen met een Apple Pencil

De Apple Pencil is ideaal voor designers, tekenaars, schetsers, studenten en mensen die veel aantekeningen maken. Met de stylus maak je eenvoudig tekeningen, tabellen en andere grafische elementen. Maak je een foutje? Dan tover je de Apple Pencil snel om tot een gum. Daarnaast kun je met de stylus geschreven teksten eenvoudig omzetten naar een vast lettertype en zelfgemaakte cirkels of rechthoeken omtoveren naar perfecte vormen. Je gebruikt de Apple Pencil op apps die deze stylus ondersteunen, al zijn er ook steeds meer Apple-apps die standaard op je iPad zitten waarop je de Apple Pencil kunt gebruiken. De Notities-app is hier het bekendste voorbeeld van, maar ook in Gmail en Safari werk je met de stylus van Apple.

Wat zijn de verschillen tussen een Apple Pencil en Apple Pencil 2?

Wat zijn de verschillen tussen een Apple Pencil en Apple Pencil 2?

De Apple Pencil van de 1e generatie werkt op andere iPads dan de 2e generatie Apple Pencil. Er zijn nog andere verschillen tussen deze styli die je moet weten voordat je er een aanschaft. De Apple Pencil 2 is qua functies verder dan de 1e generatie Pencil. Zo tik je bijvoorbeeld 2 keer op de zijkant van de Pencil 2 om te switchen tussen pen, potlood of gum. Een ander groot verschil: de Apple Pencil 2 laadt draadloos op via magneten aan de zijkant van de iPad. Bij de 1e generatie Apple Pencil haal je eerst het dopje van de achterkant voordat je hem in de Lightning-ingang van de iPad steekt.

Hoe koppel ik mijn Apple Pencil aan mijn iPhone?

Helaas is het niet mogelijk om je Apple Pencil te koppelen aan je iPhone. Je kunt wel je vinger gebruiken om te schrijven en te tekenen op je Apple smartphone, bijvoorbeeld in de notities-app. Klik op het symbool met de penpunt en je ziet nagenoeg dezelfde functies als op de iPad. Zo kun je onder meer tekenen, schetsen, gummen, markeren en een liniaal gebruiken op je iPhone.

Bekijk soortgelijke artikelen