Mediamarkt Logo

Hoe kies je een nieuwe Apple Mac?

unknown description

Zoek je een desktop van Apple? Dan kom je eigenlijk vanzelf bij een van de Apple Mac-modellen uit. Maar hoe kies je een Apple-desktop die past bij jouw gebruik en voldoet aan je wensen? In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten Macs en vind je advies over welke het beste bij jou past.

Alle Mac-modellen op een rijtje

Alle Mac-modellen op een rijtje

In totaal heeft Apple 4 verschillende Mac-modellen op de markt gebracht. Van elk model verschijnt er eens in de zoveel tijd weer een nieuw exemplaar dat krachtiger, sneller en zuiniger is dan zijn voorganger. Het gaat om de volgende 4 modellen van de Apple Mac:

  • iMac
  • Mac mini
  • Mac Pro
  • Mac Studio

iMac: oersterke alles-in-één pc

iMac: oersterke alles-in-één pc

Apple iMac is een van de bekendste voorbeelden van een all-in-one pc. Dat betekent dat je bij een iMac geen losse monitor, muis of toetsenbord hoeft aan te schaffen en direct aan de slag kunt. De meegeleverde Magic Keyboard en Magic Mouse gebruik je helemaal draadloos bij een iMac. Dat scheelt weer kabels op je bureau. De Apple iMac draait op de zeer krachtige M3-chip. Hiermee voer je zelfs de zwaarste taken, zoals grafische programma’s of grote games, zonder haperingen uit. Daarnaast maakt deze chip je iMac zuinig in gebruik. De iMac zijn er in varianten met 8, 16 of 24 GB werkgeheugen. Hoe meer grote grafische programma’s je gebruikt, hoe meer werkgeheugen we aanraden.

Mac mini: krachtig en compact

Mac mini: krachtig en compact

De Mac mini is zeer compact en past daarom in vrijwel elke werkkamer en op ieder bureau. Deze Apple-desktop neem je zelfs makkelijk overal mee naartoe. Vergis je niet in de kracht van de kleine Mac mini. Deze pc beschikt over een krachtige M2-chip, waarmee je zonder haperingen fotobestanden bewerkt, video’s edit of grote games speelt. De Mac mini is beschikbaar met 8 en 16 GB. Voor nog krachtigere prestaties van je Mac mini kies je voor de variant met de M2 Pro-chip. Apple-pc’s met deze processor hebben standaard 16 GB werkgeheugen. Hierdoor ben je verzekerd van de beste prestaties en ben je voorbereid op de komende updates van MacOS, Apples besturingssysteem.

Mac Pro: voor professioneel gebruik

Mac Pro: voor professioneel gebruik

Wanneer je echt het allerbeste verwacht van je Apple-pc, dan komt je bijna vanzelf bij de Mac Pro terecht. Deze Mac is speciaal gemaakt voor bedrijven en professionals die de zwaarste programma’s gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan filmmontage, of gameontwerp. De krachtige prestaties van de Mac Pro worden geleverd door de M2 Ultra-chip.

Mac Studio: voor creatief gebruik

Mac Studio: voor creatief gebruik

Zoek je een net iets grotere en krachtigere variant dan de Mac mini en is de Mac Pro weer net een stapje te ver voor je? Dan is de Mac Studio een goed alternatief. De Mac Studio heeft een verrassend compact design voor de krachtige prestaties die deze Apple-pc levert. De computer is beschikbaar met M2 Max-chip én met M2 Ultra-chip, die je ook in de Mac Pro vindt. Dit zegt ook al veel over de kracht en prestaties die je mag verwachten van de Mac Studio. Kies deze Apple-pc als je veel vraagt en verwacht van je computer, bijvoorbeeld omdat je vaak foto’s en video’s bewerkt of graag de grootste grafische games zonder schokken en haperingen speelt.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant: