Mediamarkt Logo

Haier bij MediaMarkt

Haier producten bij MediaMarkt

Haier

De oorsprong van Haier ligt in de Chinese provincieplaats Qingdao, waar in 1920 een koelkastenfabriek werd opgericht. Na 1984, toen de Chinese markt meer en meer open werd gesteld voor andere landen, ging het bedrijf een samenwerking aan met het Duitse Liebherr. Van het laatste deel van diens naam werd ‘Haier’ afgeleid. De naam Liebherr wordt in China uitgesproken als ‘li-bo-hai-er’.

Derde plaats witgoed
Inmiddels is Haier een van de grootste fabrikanten van witgoed ter wereld. Het staat nu op de derde plaats. Voor Haier zijn de behoeften van de consument zeer belangrijk. Bij de producten die gemaakt worden op de 29 productiesites en 16 industriële parken in Europa, Noord-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Afrika, wordt naast de technische aspecten en efficiënt gebruik evenveel aandacht besteed aan het design.

Assortiment

Haier is vooral bekend van de uitstekende koelkasten, vriezers en wijnklimaatkasten. Daarnaast levert het bedrijf wasmachines.

Koelen en vriezen

Haier heeft een uitgebreide lijn producten voor koelen en vriezen. Daaronder zijn koelkasten, vrieskasten en –kisten en koel/vriescombinaties. De laatste is natuurlijk ook in side-by-side uitvoering te koop. Verder zijn er speciale koel/vriescombinaties met meerdere deuren, laden en andere combinaties. Haier heeft ook een reeks wijnklimaatkasten.

Wassen

De wasmachines van Haier zijn innovatief en energiezuinig. De meeste modellen hebben een energielabel A+++. Ze hebben de nodige programma’s voor allerlei soorten textiel en diverse typen wasgoed.