Mediamarkt Logo

De Oranje airfryer is online uitverkocht, maar nog wel beschikbaar in een groot deel van onze winkels!

Duracell bij MediaMarkt

Duracell: krachtige batterijen

In 1930 ontmoette uitvinder Samuel Ruben de fabrikant van kwikbatterijen Philip Mallory. Ruben had een idee voor batterijen op basis van alkaline, veel veiliger dan het giftige kwik en veel langer meegaand dan de toen populaire zink-koolbatterijen.

Proctor & Gamble

In de jaren zeventig kende de alkalinebatterij een enorme verkoopboost toen de fotografie populair werd. Voor Kodak werd zelfs een speciaal nieuw, kleiner formaat gemaakt, de AAA. In 1974 ontstond voor het eerst de naam ‘Duracell’, een samentrekking van ‘durable’ (langdurig) en cel, een batterij-eenheid. Via diverse overnames belandde het merk uiteindelijk bij het Britse bedrijf Proctor & Gamble, bekend van onder meer Oral B en Gilette. Duracell is ook bekend van het roze speelgoedkonijn uit de reclame.

Duracell assortiment bij MediaMarkt

Duracell maakt alkalinebatterijen, oplaadbare batterijen en bijbehorende opladers.

Alkalinebatterijen
De alkalinebatterijen van Duracell zijn al tientallen jaren een begrip. Ze zijn herkenbaar een de gouden band aan de bovenkant. Er zijn allerlei maten: AA, AAA, C, D en 9V. Ze beschikken over een strip die bij vasthouden aangeeft hoeveel energie de batterij nog heeft.

Oplaadbare batterijen en opladers
Oplaadbare Duracell-batterijen bieden langdurig vermogen en kunnen honderden keren gebruikt worden. De batterijen zijn geschikt voor energieverslindende of veelgebruikte apparaten en kunnen 3x zoveel foto's nemen vergeleken met Duracell Plus AA.

Bekijk het assortiment Duracell batterijen bij MediaMarkt

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.