Mediamarkt Logo

Alles over AI in 2024: nieuws, tips en toepassingen

Intro text

AI, artificiële intelligentie, is volop in ontwikkeling. Wat is AI, hoe werkt het en op welke manier zal kunstmatige intelligentie invloed hebben op ons leven en werk? Zo gebruiken bedrijven AI bijvoorbeeld om grote hoeveelheden data te verwerken, chatbots te creëren en processen te optimaliseren.

AI vind je ook terug op kleinere schaal, bijvoorbeeld in je huis wanneer je gebruikmaakt van smarthome-producten. Denk hierbij aan slimme deurbellen zodat je weet wie er voor de deur staat, zelfs als je niet thuis bent, slimme thermostaten die de temperatuur in je huis regelen en energieverspilling tegengaan, en slimme camera’s om de beveiliging in en rondom je huis te verbeteren. Ook in smartphones en laptops wordt gebruikgemaakt van AI, zodat je met je stem je telefoon kunt bedienen en tijdens meetings de teksten op je laptop kunt laten transcriberen.

Blijf op deze pagina op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van AI en wat dit voor jou kan betekenen.

Artikelen over AI

Apple Intelligence: AI voor je Mac, iPad en iPhone-preview

Apple Intelligence: AI voor je Mac, iPad en iPhone

Tijdens de WWDC 2024 is de nieuwe AI-technologie van Apple onthuld: Apple Intelligence. Met deze slimme technologie haal jij, onder andere dankzij Siri, nog meer uit je iPhone, iPad of Mac. Lees op deze pagina meer over de nieuwe functies en hoe Apple Intelligence je leven gemakkelijker kan maken.

Ook interessant voor jou