• Binnen 30 minuten ophalen in onze winkel

 • 7 dagen per week thuisbezorgd

 • Gratis retourneren binnen 30 dagen

 • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Op zoek naar een inbouwoven? MediaMarkt helpt je verder!

Soorten inbouwovens: wat voor oven kies jij?

Inbouwoven met grill

De eenvoudigste inbouwoven heeft standen voor onder- en bovenwarmte en een grillstand. Hiermee bereid je allerlei recepten en bak of grill je vlees, vis en groente.

Inbouw-heteluchtoven

Een heteluchtoven verdeelt de hitte in de oven door hete lucht via openingen in de achterkant naar binnen te blazen. Het voordeel is dat de oven overal gelijkmatig heet is en je dus op meerdere niveaus kunt bakken, bijvoorbeeld twee taarten of twee pizza's tegelijk. Dit type ovens is vaak gecombineerd met een grillfunctie.

Inbouw multifunctionele oven

Dit type oven heeft boven- en onderwarmte, hetelucht én grill gecombineerd in één apparaat. Al deze functies kunnen in allerlei combinaties worden gebruikt. Zo grill je kip snel helemaal gaar door hetelucht met grillfunctie te combineren.

Inbouwoven met magnetron

Dit is een uitbreiding op de multifunctionele oven, waarbij er als extra functie een magnetron is toegevoegd. Hiermee verwarm of ontdooi je snel iets. De inbouwoven met magnetron is vooral geschikt wanneer je op zoek bent naar een goede inbouwoven en de magnetronfunctie handig is om erbij te hebben. Er zijn ook inbouwovens waarbij de magnetronfunctie prominenter aanwezig is. Deze bieden allerlei programma’s voor zowel oven, magnetron en een combinatie daarvan. Dit zijn zogeheten inbouwcombimagnetrons.

Inbouw (combi)stoomoven

Een (combi)stoomoven heeft een stoomfunctie. Deze gebruikt waterdamp om gerechten te garen en dat is buitengewoon gezond. Wanneer je stoomt blijven vitamines namelijk beter bewaard en je hoeft minder vet te gebruiken om een product te garen. Stoomovens worden veel gebruikt om groentes te garen, maar kunnen ook prima gebruikt worden voor complete gerechten, inclusief vlees en vis. De combistoomoven is gecombineerd met een heteluchtfunctie. Samen kunnen ze gebruikt worden bij het maken van gerechten waarbij je een knapperige korst of bodem wilt hebben.

Oven inbouwen

Een inbouwoven moet goed passen in de nieuwe of bestaande keuken. Met deze tips gaat het je lukken:

 1. 01

  Meet zorgvuldig de nismaten op

  Standaard inbouwovens hebben een nismaat van 58–59cm x 56–56.8cm x 55cm. Compacte inbouwovens hebben een nismaat van 45cm x 56cm x 55cm.

 2. 02

  Kies een deuropening die past bij jouw keuken

  Kies voor een klep die naar beneden opent, wanneer de oven onder het aanrecht geplaatst is, anders voor een opening naar links of rechts.

 3. 03

  Plaats je de oven in een IKEA®-keuken?

  Dan passen bijna alle reguliere ovens! Met het filter in onze webshop tover je alle geschikte ovens tevoorschijn.

 4. 04

  Bekijk de handige video

  En leer zelf hoe je een oven inbouwt.

  Keukenapparaat stuk? MediaMarkt heeft direct een inbouw-apparaat op maat!

  Kom samen met de inbouwmaten van je keukenmeubel naar onze winkel en laat je adviseren door één van onze inbouwspecialisten. Nog dezelfde dag neem je een nieuw apparaat mee naar huis en is je probleem opgelost. Het enige wat jij moet doen, is hem zelf installeren.

   MediaMarkt-inbouwservice

   Wil je meer gemak? Gebruik dan onze inbouwservice. Wij bouwen het nieuwe apparaat voor je in, je behoudt alle garantie én wij nemen het oude apparaat retour.

   Andere belangrijke eigenschappen

   • Heteluchtoven

    Met deze functie wordt de hitte in de oven gelijkmatig verdeeld doordat hete lucht in de oven wordt geblazen. Zo kun je op verschillende niveaus tegelijk bakken.

   • Grill

    Grillen van vlees of vis is lekker en gezond, omdat je minder of geen vet hoeft te gebruiken om te bakken. Gerechten krijgen daarbij een krokante korst. Met de grillfunctie kun je ook gerechten gratineren.

   • Automatische stoomprogramma's

    Stoomovens hebben automatische kookprogramma's voor verschillende gerechten, bijvoorbeeld aardappels, groente of rijst. Vaak kun je zo gerechten met één druk op de knop bereiden.

   • Connected

    Steeds meer huishoudelijke apparaten kunnen via wifi verbinding maken met je thuisnetwerk. Je kunt ze dan met je smartphone of tablet bedienen. Zo kun je op afstand je oven of magnetron programmeren en bedienen.

   Reinigen

   Elke oven moet op zijn tijd worden gereinigd en dat kan een tijdrovende klus zijn. Met deze technieken gaat het veel gemakkelijker en heb je in een handomdraai een blinkende oven.

   Pyrolyse

   Pyrolyse is de makkelijkste manier om een oven te reinigen. Bij deze techniek warmt de oven op tot hij zo heet is dat alle restjes in de oven in as veranderen. Je kunt ze daarna simpel bij elkaar vegen en uit de oven verwijderen.

   Katalyse

   Deze ovens behoeven nauwelijks reiniging. Ze hebben namelijk speciale, vetabsorberende wanden. Deze ovens mag je daarom alleen droog en met een zachte borstel reinigen.

   Hydrolyse

   Stoomovens hebben als speciale reinigingsfunctie hydrolyse, waarbij al het vuil wordt losgeweekt met behulp van stoom. Daarna is hij eenvoudig schoon te maken met een doekje.

   Handige accessoires

   • Ontvetter

    Spray om je oven, barbecue, roosters en bakplaten te ontvetten en schoon te houden.

   • Kookthermometer

    Soms moet je tijdens de bereiding precies weten hoe warm een gerecht is, bijvoorbeeld bij een kalkoen of biefstuk. Met een kookthermometer kun je heel nauwkeurig de temperatuur in de gaten houden.

   • RVS inox-reiniger

    RVS inox-reiniger is een middel om roestvrijstalen en chromen oppervlakken schoon te maken.

   • Universele bakplaat

    Wanneer je een extra bakplaat nodig hebt. Deze zijn uitschuifbaar en passen daardoor in elke oven.

   • Universeel ovenrooster

    Voor als je een extra rooster nodig hebt. Ook deze kun je uitschuiven en zijn daardoor in elke oven bruikbaar.