Mediamarkt Logo

Welke referentieprijzen hanteert MediaMarkt?

Om onze klanten te ondersteunen in hun aankoopbeslissing, kunnen bepaalde producten over doorgestreepte prijzen beschikken. Voor prijsvergelijkingsdoeleinden worden bepaalde producten getoond met een doorgestreepte referentieprijs. MediaMarkt hanteert de volgende referentieprijzen: “meestal prijs” en “adviesprijs”.

Referentieprijzen - Meestal-prijs

Meestal prijs

De “meestal prijs” is de prijs die in de afgelopen 30 dagen het meest werd toegepast bij MediaMarkt. Deze wordt als referentieprijs gebruikt ter vergelijking met de huidige prijs.

Tijdelijke campagneprijzen van MediaMarkt worden daarbij niet meegenomen. Deze tijdelijke campagneprijzen zijn herkenbaar aan een campagnelabel zoals bijvoorbeeld ‘MegaDeal’

Bij deze vergelijkingswijze wordt het verschil tussen de huidige prijs en de doorgestreepte meestal prijs getoond ter vergelijking.

Adviesprijs

De “adviesprijs” (afgekort AP) is de verkoopprijs die door de fabrikant of leverancier wordt aanbevolen voor een bepaald product. Deze adviesprijs wordt door de fabrikant of leverancier bepaald en aan MediaMarkt aangeleverd.

Bij deze vergelijkingswijze wordt het verschil tussen de huidige prijs en de doorgestreepte adviesprijs getoond ter vergelijking.