Mediamarkt Logo

Haar krullen met een stijltang? Volg dit stappenplan

unknown description

Wil je golvende lokken, maar heb je geen krultang bij de hand? Met een stijltang en de juiste techniek creëer je in een handomdraai prachtige krullen. Wij helpen je stap voor stap.

Wat heb je nodig?

Je haar krullen met een stijltang in 4 stappen

Je haar krullen met een stijltang in 4 stappen

Bij MediaMarkt vind je de beste stijltangen voor zowel steil als krullend haar. Kies bij voorkeur een keramisch exemplaar, want dat beschermt je haar beter tegen de hitte. Pluspunt: krullen die gemaakt zijn met een stijltang zien er bijzonder natuurlijk uit. Volg deze 4 stappen en maak indruk met jouw natural look.

  • Bescherm je haar.
  • Borstel je haar en verdeel het in 2 lagen.
  • Creëer de krullen van je dromen.
  • De finishing touch.

Wist je trouwens dat er ook multistylers bestaan? Met deze apparaten, zoals de Dyson Airwrap of de Shark Flexstyle, gebruik je makkelijk verschillende opzetstukken om je haar te stijlen of te krullen.

Stap 1: bescherm je haar

Stap 1: bescherm je haar

Een stijltang kan oplopen tot wel 220 graden Celsius. Bescherm je haar daarom goed met een hittebeschermende spray. Zorg dat je haar volledig droog is en breng de spray gelijkmatig aan. Dit voorkomt beschadiging, afbreken en pluizen.

Stap 2: borstel je haar en verdeel het in 2 lagen

Borstel je haar goed door en verdeel het in 2 gelijke delen. Het krullen gaat dan een stuk makkelijker. Pak met je wijsvingers het haar boven je oren en maak hiervan een knot. Zet die vast met een haarelastiek of haarclip. Je begint vervolgens met het krullen van de onderste laag.

Stap 3: creëer de krullen van je dromen

Neem een pluk met de gewenste dikte. Hoe dikker de pluk, hoe groter en losser de krul zal zijn. Plaats de stijltang bovenaan de pluk en draai de stijltang een volledige slag bij lang haar en een halve slag bij kort haar. Trek de stijltang vervolgens langzaam naar beneden. Hoe langzamer je de tang beweegt, hoe strakker de krul. Als het goed is verschijnt er nu een mooie krul in je haar. Draai met je vinger om de pluk om de krul verder te fixeren. Herhaal dit proces bij de andere plukken van je onderste laag en ga verder met de bovenste laag.

Tip: wissel elke pluk van draairichting voor een natuurlijker effect.

Met dezelfde stijltang kun je verschillende soorten krullen maken. Met bovenstaande basistechniek creëer je klassieke krullen, maar je kunt ook golven creëren. Begin met een losse pluk, knijp de tang bovenin dicht, draai het een halve slag naar je toe en beweeg hem een stukje omlaag. Stop, draai de tang een halve slag van je af en schuif weer naar beneden. Herhaal dit tot je aan het einde van je lok bent.

Stap 4: de finishing touch

Stap 4: de finishing touch

Laat je krullen goed afkoelen. Als ze nog warm zijn, nemen ze namelijk sneller een andere vorm aan. Wil je de hele dag genieten van je krullenbos? Fixeer ze dan nadat ze zijn afgekoeld met een haarspray. Voeg eventueel nog wat textuurpoeder toe voor extra volume. Schud de krullen naar wens los met je vingers of breng ze in model met een kam. Je krullenbos is klaar om gezien te worden.

Op hoeveel graden moet je de stijltang zetten voor krullen?

Hoe heet je de stijltang zet, is afhankelijk van de textuur en kwaliteit van je haar. Heb je fijn of beschadigd haar? Zet de stijltang dan op 180 graden Celsius. Bij normaal haar kun je de stijltang op 200 graden zetten. Gebruik 220 graden alleen als je erg dik en grof haar hebt.

Bekijk soortgelijke artikelen