Mediamarkt Logo

De Oranje airfryer is online uitverkocht, maar nog wel beschikbaar in een groot deel van onze winkels!

Sony BRAVIA XR-tv's: perfect voor de PlayStation 5

Femke23 NOVEMBER 2022

Met de nieuwe Sony BRAVIA XR-tv's haal je het beste uit jouw PlayStation 5. Dankzij de game-eigenschappen en exclusieve features zoals Auto HDR Tone Mapping en Auto Genre Picture Mode, tillen deze televisies jouw gamebeleving naar een hoger niveau. Op deze pagina lees je waarom Sony BRAVIA XR-tv's zo geschikt zijn voor de PS5.

Geniet van vloeiende beelden

De PlayStation 5 ondersteunt HDMI 2.1, waardoor je op geschikte televisies in 4K-resolutie gamet met een zeer lage input lag. De input lag geeft aan hoeveel vertraging er is tussen de controller en wat je ziet op je scherm. Hoe lager de input lag, hoe minder vertraging, dus hoe sneller je bent. De gemiddelde televisie heeft een input lag tussen de 10 en 20 milliseconden. Door de Sony PS5 te combineren met een Sony BRAVIA XR-televisie verlaag je de input lag naar maximaal 8.5 milliseconden. Door deze lage input lag game je razendsnel en ben je andere spelers dus altijd een stap voor. Alle BRAVIA XR-tv's hebben deze HDMI 2.1-functie, waarmee je ook geniet van 120 fps (frames per seconde). De 100 hertz verversingssnelheid op de Sony BRAVIA XR-televisies zorgt daarnaast voor vloeiende beelden (100 beelden per seconde), waardoor je snel en soepel gamet. Kortom: met deze PS5-BRAVIA XR-combinatie maken jouw tegenstanders geen schijn van kans.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Elk detail haarscherp in beeld

Sony BRAVIA XR & PlayStation 5 - Haarscherpe details

Speciaal voor de PlayStation 5 hebben de BRAVIA-XR televisies exclusieve eigenschappen meegekregen. Een daarvan is HDR Tone Mapping: deze functie optimaliseert de HDR-instellingen automatisch wanneer je jouw PS5 voor de eerste keer aansluit. Zo blijven details en kleuren altijd goed zichtbaar, zelfs bij scènes met hoog contrast of bij onder- of overbelichte plekken op het scherm.

Automatisch een optimale beeldkwaliteit

Sony BRAVIA XR & PlayStation 5 - Optimale beeldkwaliteit

Een andere functie speciaal voor gamers op een BRAVIA XR-tv, is de Auto Genre Picture Mode. Deze functie zorgt ervoor dat de tv automatisch weet of je aan het gamen bent of juist een film aanzet. De tv zorgt direct en automatisch voor de juiste beeldmodus. In de gamemodus wordt de invoervertraging bijvoorbeeld geminimaliseerd om gamescènes responsiever te maken. De standaardmodus garandeert juist de beste beeldkwaliteit voor het kijken van films. Heel makkelijk, want zo kun jij lekker blijven zitten en hoef je zelf de beeldinstellingen niet te veranderen.

Bekijk soortgelijke artikelen