MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: bietenbrownies

Luuk20 NOVEMBER 2024
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Ze zijn zoet, maar toch bevatten deze bietenbrownies weinig suiker. Daardoor smaken ze niet minder lekker en ligt het gevaar op de loer dat je 1 stukje (of misschien wel 2) te veel pakt. Het recept is eenvoudig te volgen, dus je hoeft geen chef-kok te zijn om dit klaar te maken.

Aantal personen 4, voorbereidingstijd 5 minuten, bereidingstijd 55 minuten

Ingrediënten

Recept - Ingrediënten
  • 500 gram gekookte bieten
  • 200 gram dadels
  • 2 theelepels vanille-aroma
  • 150 gram pure chocolade
  • 75 gram kokosolie
  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram cacao
  • 16 gram bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 3 eieren

Dit heb je nodig

Bereidingswijze bietenbrownies

Bereidingswijze bietenbrownies
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Laat de bieten uitlekken, snijd ze in stukjes en doe ze in de maatbeker.
  • Haal de pitten uit de dadels en voeg deze samen met het vanille-extract toe aan de bieten.
  • Pureer dit geheel glad met de staafmixer.
  • Breek de pure chocolade in stukken en doe dit samen met de kokosolie in een steelpan. Laat dit geheel op een laag vuur smelten. Zet het vuur uit als de chocolade en boter nog niet helemaal gesmolten zijn. De warme pan zorgt ervoor dat de rest vanzelf smelt.

Hoe maak je bietenbrownies?
  • Meng de bietenpuree door de gesmolten chocolade.
  • Meng het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en de suiker in een beslagkom. Spatel hierna het bietenmengsel erdoorheen.
  • Klop de eieren los in een kom en meng door het beslag met een garde.
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier en schep het beslag erin. Strijk het geheel vervolgens glad.
  • Bak de bietenbrownies in 30 minuten in een voorverwamde oven.
  • Haal de brownies uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Snijd de afgekoelde bietenbrownies in vierkanten van 5 x 5 centimeter en leg ze op een bord.

Gerelateerde artikelen