MM logo white (1)
MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: Griekse salade met gegrilde halloumi

Luuk18 MAART 2025
Op een houten tafel ligt een bord salade met gegrilde halloumi, tomaten, olijven en rucola, plus een schaal tomatensalade en twee vorken.

Ontdek de mediterrane keuken met deze Griekse salade en gegrilde halloumi uit de airfryer. Dit gezonde en smaakvolle gerecht brengt je direct naar een zomerse avond op de Griekse eilanden. Ideaal om indruk te maken op je gasten en ze een onvergetelijk etentje te bezorgen.

🍽️ Aantal porties: 4 - ⏲️ Voorbereidingstijd: 10 minuten - 🥘 Bereidingstijd: 15 minuten.

Ingrediënten

Een salade met sla, tomaat, komkommer, rode ui, feta en olijven op een wit bord, met een kan olie en extra tomaten.
  • 400 gram halloumi, in middelgrote plakken gesneden
  • 3 rijpe tomaten
  • 2 groene paprika's
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 50 gram Kalamata-olijven (optioneel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Benodigdheden

Bereidingswijze Griekse salade met gegrilde halloumi uit de airfryer

Voor de halloumi:

  1. Stel de airfryer in op 200 °C en verwarm 2 minuten voor.
  2. Dep de halloumi droog met keukenpapier of een schone theedoek en bestrijk met olie.
  3. Kruid met zout, peper en andere kruiden naar smaak. Leg de halloumi in de airfryer en bak 8 minuten tot goudbruin.
  4. Draai de halloumi om en bak nog 2 tot 5 minuten, tot de andere kant ook goudbruin en krokant is.

Voor de Griekse salade:

  1. Was de tomaten en paprika’s. Snijd de tomaten en ontpitte paprika’s in kleine, gelijke blokjes.
  2. Was de komkommer en snijd deze, samen met de ui, in dunne plakjes.
  3. Voeg de Kalamata-olijven, citroenschil, olijfolie, oregano, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Serveer de salade met de gegrilde halloumi bovenop.

Eet smakelijk!

De overheerlijke recepten met een airfryer

Bekijk soortgelijke artikelen