Mediamarkt Logo

Een Philips Hue Bridge installeren: zo doe je dat

unknown description

Wil je je verlichting overal ter wereld bedienen en personaliseren? Dat kan met de Philips Hue Bridge. Met dit slimme verlichtingssysteem bedien je je lampen binnen en buiten, ook als je niet thuis bent. Hoe werkt de Philips Hue Bridge en wat kun je ermee?

Wat is Philips Hue Bridge?

Wat is Philips Hue Bridge?

Philips Hue-lampen werken met bluetooth.Wil je meer opties? Dan is Philips Hue Bridge een handige uitkomst. Daarmee bedien je je verlichting waar en wanneer je dat wilt. Met Hue Bridge automatiseer je onder andere je voorkeuren, synchroniseer je meerdere lampen voor surroundverlichting en voeg je makkelijk accessoires toe, zoals schakelaars. Valt je wifi uit? De Philips Hue Bridge werkt binnenshuis ook zonder internet.

Hoe werkt Philips Hue Bridge?

Hoe werkt Philips Hue Bridge?

De Philips Hue Bridge is als het ware het brein van je verlichtingssysteem. Het apparaat verbindt jouw Philips-producten met de Hue-app. Daarmee bedien je de slimme lampen vanaf je telefoon, waar je ook bent. Heb je meerdere slimme lampen in huis? Je koppelt tot wel 50 Philips Hue-lampen en -accessoires aan de Bridge. Het apparaat werkt via het communicatieprotocol Zigbee. Elke lamp die je toevoegt, verspreidt de verbinding verder. Je verlichting werkt daardoor binnen en buiten, ook zonder wifi.

Philips Hue Bridge installeren in 5 stappen

  1. Sluit de Bridge aan op het stopcontact en je router.
  2. Stop de peertjes in je lampen en steek de stekkers in het stopcontact.
  3. Download de Hue-app op je smartphone of tablet.
  4. Verbind je Bridge met de app.
  5. Geef je slimme lampen een naam en voltooi de installatie.

Stap 1: de Bridge aansluiten

Stap 1: de Bridge aansluiten

Om de Hue Bridge te installeren, steek je het apparaat in het stopcontact. Sluit de Bridge vervolgens aan op je wifirouter met de bijgeleverde ethernetkabel. Wacht tot de 3 lampjes branden. Daarna is de Hue Bridge klaar om te configureren.

Stap 2: de peertjes indraaien en de stekkers in het stopcontact steken

Draai de peertjes in de fittingen en steek de stekkers in het stopcontact. Doe de lampen aan. In de Philips Hue-starterskit zitten – naast een Hue Bridge, 3 contactsensoren en 1 bewegingssensor – ook 2 ledlampen.

Stap 3: de Philips Hue Bridge-app downloaden

Stap 3: de Philips Hue Bridge-app downloaden

Gebruik de Hue-app op je telefoon of tablet om de lichten aan en uit te zetten, lampen te synchroniseren en sfeerscènes in te stellen. Download de app via de App Store of Google Play.

Stap 4: de Bridge verbinden met de app

Open de Hue-app. Zorg dat je telefoon verbonden is het met hetzelfde wifinetwerk als de Hue Bridge. Volg de stappen op het scherm om de Bridge te verbinden met de app. Tik op ‘Hue wandschakelaarmodule’ en volg de aanwijzingen. Na het koppelen van de wandschakelaar bepaal je welke kamer of zone die kan bedienen.

Stap 5: de installatie voltooien

Is de Hue Bridge verbonden met de app? Voeg dan alle slimme lampen toe. Klik op ‘Configuratie starten’ en geef elke lamp een naam. Sleep de lampen vervolgens in de juiste kamer of maak een nieuwe ruimte aan. De installatie van de Philips Hue Bridge is nu voltooid.

Werkt Philips Hue Bridge ook met een home assistent?

Werkt Philips Hue Bridge ook met een home assistent?

Je kunt Philips Hue-lampen met je telefoon bedienen, maar ook met je stem. Met verschillende spraakopdrachten zet je de verlichting aan, uit of minder fel. De Hue Bridge werkt met de spraakassistenten Alexa, Google Assistent, Siri en Microsoft Cortana.

Bekijk soortgelijke artikelen