Mediamarkt Logo

Hoe werkt Philips Hue?

Thijs3 JUNI 2024
unknown description

Bedien je slimme lampen met het Philips Hue-verlichtingssysteem, krijg inzicht in je verbruik en bespaar energie. Koppel je slimme lampen aan de Philips Hue Bridge en stel schema’s in, of gebruik een sensor om te detecteren wanneer iemand in de kamer is. Zo gebruik je je stroom optimaal en beperk je energieverbruik.

Wat is Philips Hue?

Wat is Philips Hue?

Philips Hue is een slim verlichtingssysteem. Je kunt zelf instellen wanneer je slimme lampen aan of uit moeten gaan en je kunt ze op afstand bedienen met een speciale app. Ook krijg je inzicht in je energieverbruik. Wil je de lampen uitdoen, maar heb je geen zin om op te staan? Met de app schakel je ze gemakkelijk uit. Ook als je al van huis bent en je niet meer weet of je het licht hebt uitgedaan, kun je dat via de app eenvoudig controleren en indien nodig alsnog uitzetten. Zo verspil je geen energie.

Hoe werkt een Philips Hue Bridge?

Hoe werkt een Philips Hue Bridge?

De Philips Hue Bridge is het hart van het Philips Hue-verlichtingssysteem en functioneert als een hub. Dit apparaat koppel je aan je router en de slimme Philips Hue-lampen verbind je met de Bridge. De slimme lampen bedien je vervolgens met een app op je smartphone of tablet. Je kunt de lampen ook bedienen als je niet thuis bent. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is de app en internetverbinding. Gebruik je liever geen Bridge, maar wil je wel Philips Hue-lampen? Dan kun je ze met bluetooth verbinden. Voorwaarde is wel dat je in de buurt van de desbetreffende lamp moet zijn om hem aan of uit te schakelen. Het is dan echter niet mogelijk om routines in te stellen.

Hoe bedien je Philips Hue?

Hoe bedien je Philips Hue?

Je kunt Philips Hue-verlichting met de app bedienen en zo schema’s opstellen, maar je kunt ook gebruikmaken van schakelaars, knoppen, sensors en spraakbediening. Een sensor is handig omdat je slimme lampen dan weten of er iemand in de kamer is. Is er niemand, dan gaat het licht vanzelf uit. Zo bespaar je stroom. Ook schiet de verlichting aan wanneer je een kamer binnenkomt. Je kunt Amazon Alexa, Google Assistent en Siri gebruiken om je slimme lampen met je stem te bedienen. Dit zorgt voor extra gebruiksgemak.

Bekijk soortgelijke artikelen