MM logo red

Alles over Samsung Tizen

Thijs12 FEBRUARI 2024
unknown description

Samsung Tizen is een besturingssysteem dat gebruikt wordt voor verschillende apparaten van Samsung, zoals smartphones, smartwatches en smart-tv’s. Hier lees je wat Samsung Tizen precies is, hoe je het gebruikt en wat het te maken heeft met Samsung Smart Hub en One Solar Remote.

Wat is Samsung Tizen?

Wat is Samsung Tizen?

Samsung Tizen is een besturingssysteem dat Samsung zelf ontwikkeld heeft. Het is ontworpen om snel, veilig en compatibel te zijn met verschillende apparaten en platforms. Samsung Tizen wordt gebruikt voor meer dan 200 miljoen apparaten wereldwijd, waaronder Samsungs smart-tv’s, smartphones en smartwatches. Zelfs sommige slimme koelkasten en autosystemen draaien op Samsung Tizen. Televisieliefhebbers kennen Samsung Tizen vooral omdat het nodig is om toegang te krijgen tot Samsung Smart Hub. Hiermee schakel je heel snel en makkelijk naar verschillende diensten zoals Netflix, YouTube of livetelevisie op je Samsung-tv.

Wat is de Samsung Smart Hub?

Wat is de Samsung Smart Hub?

De Samsung Smart Hub is een ingebouwde functie op sommige Samsung-televisies, die gebruikmaakt van Samsung Tizen. Met de Smart Hub schakel je op je tv heel makkelijk naar allerlei soorten content. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar films, series, sportevenementen en nieuws via verschillende streamingdiensten zoals Netflix, YouTube of Prime Video. Daarnaast gebruik je de Smart Hub ook om snel naar cloud-gamingdiensten zoals Xbox of GeForce te schakelen. Alle apps die je installeert op je tv, sorteer je op een manier die je zelf prettig vindt in de startbalk. Zo switch je met een paar klikken van de nieuwste Netflix-serie naar je favoriete YouTube-account. Je hebt wel een Samsung-account nodig om apps te installeren op je televisie.

Bedien je Samsung Smart Hub met de One Remote Control

Bedien je Samsung Smart Hub met de One Remote Control

Je bedient Samsung Tizen en met name de Samsung Smart Hub heel eenvoudig met de One Remote Control. Dit is een slimme afstandsbediening met weinig knoppen, waarmee je snel binnen de Smart Hub navigeert. Zo stel je zelf de sneltoetsen van de afstandsbediening in, waardoor je bijvoorbeeld met een druk op de knop naar je favoriete streamingsdienst gaat. De slimme afstandsbediening van Samsung heeft een touchpad, waarmee je jouw tv nog makkelijker bedient. Voor de bediening kun je ook je stem gebruiken. Daarnaast gebruik je de One Remote Control ook voor andere apparaten, zoals je gameconsole, homecinemaset of blu-rayspeler.

Bedien Samsung Tizen-apparaten met de SmartThings-app

Samsung SmartThings in huis gebruiken

Een andere manier om gebruik te maken van Samsung Tizen is met behulp van de SmartThings-app. Deze app vormt een centrale plek op je smartphone, tablet of televisie, waarin je alle slimme apparaten in huis bedient. Zo gebruik je de SmartThings-app dus niet alleen om van Netflix naar Spotify te switchen op je tv, maar ook om de thermostaat een graadje lager te zetten of de lampen in je slaapkamer vast aan te zetten voordat je naar bed gaat. Alle Samsung-apparaten die werken op Samsung Tizen bedien je makkelijk met de SmartThings-app.

Bekijk soortgelijke artikelen