Mediamarkt Logo

Een opzetstuk voor elke ondergrond

Thijs4 MEI 2023

Elke stofzuiger wordt geleverd met verschillende opzetstukken. Bij het kiezen van de juiste stofzuiger is het daarom handig als je weet welke opzetstukken voor jou belangrijk zijn. Hieronder worden daarom de meest voorkomende opzetstukken en de speciale opzetstukken uitgelegd. Zo weet jij precies wat je nodig hebt!

Parket borstel

Parket

Heb jij een harde vloer en wil je voorkomen dat je krassen op je vloer krijgt? Dan is de parketborstel erg handig. Deze borstel heeft namelijk extra lange en zachte haren, waardoor je zorgeloos kunt stofzuigen zonder bang te zijn voor krassen op de vloer.

Turbo borstel

Turbo

Naast de parket borstel wordt er vaak ook een turbo borstel geleverd bij een stofzuiger. Een turbo borstel is een borstel die speciaal ontworpen is voor het opzuigen van draden en haren. De borstel is te gebruiken op zowel harde vloeren als op tapijt. Deze borstels zijn bij sommige merken ook te verkrijgen in een speciale anti-klit variant, zoals bij de Dyson V15 Detect Absolute en makkelijk te reinigen variant zoals bij de Bosch BBS81PET Unlimited ProAnimal. Wil je zeker weten dat al het stof van de grond is? Als je gebruik maakt van een (turbo)borstel met ledverlichting, zie je nog beter al het vuil liggen.

Miniturbo borstel

Miniturbo

Wil jij je meubels graag vrijhouden van allergenen en dierenharen? Gebruik dan de miniversie van de turbo borstel. De mini turbo borstel heeft een roterende borstel voor het verwijderen van vuil dat vastzit in weefsels. Door de kleine afmetingen is deze borstel erg geschikt voor meubilair, zoals je bank of stoel. Ook hier heb je weer varianten, met en zonder anti-klit techniek. De techniek zorgt ervoor dat haren zich niet vastdraaien in de borstel. Deze borstel krijg je onder andere bij de Samsung Jet 70 Turbo en Rowenta X-Force Flex 14.60 RH9959 Zwart.

Meubelzuigmond

Meubelzuigmond

Naast de turbo borstel zijn er ook nog andere opzetstukken geschikt voor het schoonmaken van meubels. Ook met een meubelzuigmond verwijder je eenvoudig stof en kruimels van je meubels. Je hebt deze in verschillende maten, afhankelijk van het merk stofzuiger dat jij hebt. Zo krijg je bij de Miele Triflex HX2 Cat & Dog Zwart een XXL meubelzuigmond.

Kierenzuigmond

Kierenzuigmond

Een accessoire dat bijna elk merk wel heeft is de kierenzuigmond. Met dit opzetstuk verwijder je gemakkelijk vuil tussen spleten en kieren. Je reinigt bijvoorbeeld eenvoudig tussen de kussens van je bank of de ruimtes tussen meubels. Dit opzetstuk is erg handig als je bijvoorbeeld hoeken of smalle ruimtes schoon wilt maken. Bij sommige stofzuigers is de kierenzuigmond zelfs uitschuifbaar, zoals bij de Samsung Jet 75 complete. Hierdoor kun je nog meer plekken eenvoudig bereiken.

Flexibel opzetstuk

Flexibel

Wil je echt elke hoek bereiken? Met een flexibel opzetstuk pak je vuil in alle hoeken en gaten aan. Het flexibele opzetstuk is buigzaam waardoor je eenvoudig de juiste hoek creëert om stof van de meest lastige plekken te verwijderen. Zo kom je gemakkelijk bij bovenkant van je koelkast, maar ook bij ruimten onder of tussen meubels. Dit opzetstuk krijg je onder andere bij de Dyson V10 Absolute.

Combinatieborstel

Combinatieborstel

Ook op je meubels wil je natuurlijk geen krassen van het stofzuigen. Met de combinatieborstel voorkom je krassen op je meubels en stofzuig je verschillende oppervlakken met één opzetstuk. De combinatie borstel heeft een harde zuigmond, die ook kan worden veranderd in een zachte stofborstel. Het opzetstuk verwijdert dus stof van verschillende oppervlakken, van je authentieke dressoirkast tot raamkozijn. Ook dit opzetstuk is er eentje die je bij veel merken terug zult vinden.