MM logo red

Disney Dreamlight Valley

Julia13 NOVEMBER 2023
Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

In Disney Dreamlight Valley betreed je de magische wereld van Disney, waar jij met jouw favoriete Disney-personages de strijd tegen The Forgetting aangaat. Ga vissen, mijnen en graven, verbouw gewassen en breng je Disney-vrienden terug naar de Valley. Disney Dreamlight Valley is beschikbaar voor de PlayStation 4 en 5, Xbox Series X en S, Nintendo Switch en pc.

Wat is de gameplay van Disney Dreamlight Valley?

Wat is de gameplay van Disney Dreamlight Valley?

In Dreamlight Valley richt jij jouw Valley in zoals jij dat wilt. Verdien meubels, decoraties en kleding voor jouw personage en voer opdrachten uit om The Forgetting te bestrijden en nieuwe Disney-personages vrij te spelen uit allerlei verschillende films. In deze game komen al deze werelden samen. Ga de mijnen in met Wall-E, vang vissen met Stitch, verbouw pompoenen met Elsa uit Frozen en kook heerlijke gerechten met Remy uit Ratatouille. Verbeter je vriendschappen met de Disney-figuren om meer quests te krijgen. Help bijvoorbeeld Mickey om Minnie terug te krijgen of sluit een deal met Ursula (The Little Mermaid).

Speel alle gebieden (biomes) vrij om toegang te krijgen tot verschillende materialen, gewassen en dieren die daar te vinden zijn. Hiermee kun je weer nieuwe voorwerpen maken en gerechten bereiden. Tijdens evenementen is er een Star Path met speciale opdrachten en exclusieve items voor jouw personage en Valley. De Star Path is bijvoorbeeld beschikbaar voor Pasen, Halloween en Kerst.

Wat is de verhaallijn?

Wat is de verhaallijn?

In Dreamlight Valley strijd je tegen de Forgetting. De meeste Disney-figuren zijn verdwenen en lijden aan geheugenverlies: ze weten vrijwel niets meer van hun oude leven in de Valley en kunnen zich ook niet meer herinneren wat er precies gebeurd is. Overal groeien paarse doornstruiken. Het is jouw taak om je dorpsgenoten te redden en ervoor te zorgen dat ze hun geheugen weer terugkrijgen. Ruim daarvoor de doornstruiken en paarse paddenstoelen op, bezoek de realms waar je vrienden opgesloten zitten en overtuig ze om terug te keren naar de Valley. Daarnaast neem je het op tegen The Forgotten, die dit allemaal heeft veroorzaakt en niet van plan is om op te geven.

De DLC, A Rift in Time, bevat een groot nieuw gebied met een nieuwe verhaallijn. Jafar (uit Aladdin) is bezig geweest met zijn eigen kwade plan en dat is niet helemaal goed gegaan. Betreed de wereld van Aladdin en dwarsboom Jafar.

Welke personages zitten er in dit Disney-spel?

Welke personages zitten er in dit Disney-spel?

In Dreamlight Valley creëer jij je eigen personage; je bepaalt dus zelf wie je bent in de game. Het verhaal start met de tovenaar Merlijn en al snel kom je ook Mickey Mouse, Dagobert Duck en Goofy tegen. Zij helpen je op weg. Naarmate het verhaal vordert, krijg je toegang tot nieuwe gebieden en nieuwe Disney-karakters. Zo kom je onder andere Olaf (Frozen), Mirabel (Encanto) en Simba (The Lion King) tegen. Maar ook Woody (Toy Story), Jack Skellington (The Nightmare Before Christmas) en Belle en het Beest maken hun opwachting. De makers van de game zijn van plan om nog veel meer Disney-personages toe te voegen, zodat jij je niet hoeft te vervelen.

Heeft Dreamlight Valley een multiplayer?

Dreamlight Valley zal in de loop van 2024 een multiplayer krijgen. Je kunt dan op bezoek gaan bij vrienden en spullen ruilen. Zijn je vrienden al verder in het spel en hebben zij een overvloed aan bepaalde gems die jij heel hard nodig hebt? Dan kunnen zij je verder helpen! Bovendien kun je inspiratie opdoen bij anderen en zo je eigen Valley nog mooier maken. Ook kun je bij je vrienden de winkel van Dagobert Duck bezoeken. De items die daar beschikbaar zijn, zijn iedere dag bij iedereen anders. Misschien heeft de shop van je vriend of vriendin wel net dat meubel of kledingstuk waarnaar jij op zoek bent.

Bekijk soortgelijke artikelen