MM logo red

Sony-camera’s: welke soorten zijn er?

Julia28 NOVEMBER 2022

Je fijne vakantie, familieleden of vrienden, maar ook de pracht van het strand op de vroege ochtend: sommige momenten, locaties en personen wil je gewoon vereeuwigen. Pak je camera erbij en ga ervoor! Wat? Je hebt nog geen geschikt exemplaar gevonden? Sony heeft diverse camera’s in haar assortiment. We lichten de soorten voor je toe, zodat je weet wat je nodig hebt.

Sony-compactcamera’s: compact en makkelijk

Sony contact cameras

Compactcamera’s zijn klein en licht van gewicht. Deze camera’s kenmerken zich door de vaste, niet verwisselbare lens, de weinige knopjes en diverse, automatische functies. Gebruiksgemak gegarandeerd! Voor goede foto’s werkt deze camera met een sensor die de scherpdiepte reguleert en een ingebouwde flitser. Sony-compactcamera’s beschikken over een extraatje: realtime-eye-autofocus. Deze functie detecteert menselijke ogen en behoudt de scherpstelling terwijl het onderwerp beweegt.

Sony-systeemcamera’s: het beste van twee werelden

Sony camera

Een systeemcamera is een digitale camera met verwisselbare lenzen zonder (opklapbare) spiegel voor het zoekersysteem. Qua grootte, mogelijkheden en beeldkwaliteit bevindt dit type camera zich tussen spiegelreflexcamera’s en compactcamera’s, waardoor je van het beste van beide werelden profiteert. Met een Sony-systeemcamera zit je dankzij de toonaangevende beeldsensoren en technieken als realtime tracking en realtime-eye-autofocus meer dan goed.

Sony-vlogcamera’s: alles wat je nodig hebt

Sony vlog cameras

Sony-vlogcamera’s zijn compact en staan garant voor optimale videoprestaties. Ondanks hun lichte gewicht, beschikken ze over de nieuwste functies. Van de kleine RX0 II of de ZV1 tot de allernieuwste α-camera's: je beschikt over 4K UHD-beeldkwaliteit, full HD slowmotion-functies, prachtige kleuren en een goede batterij. Met een kantelbaar scherm is het makkelijk om selfies te framen en hoge of lage hoeken te fotograferen. Je audio aansluiten? Makkelijk. Precies wat jij als vlogger nodig hebt!

Sony-lenzen

Sony lenzen

Je systeemcamera upgraden? Met Sony-lenzen heb je je creativiteit in eigen handen. Van portretlenzen, telelenzen, lenzen met hoge zoomfactoren tot macrolenzen: Sony heeft het in huis. Wil je het serieuzer aanpakken? G-lenzen van Sony en ZEISS® zijn precisielenzen voor de professionals. Zo komen hoge resolutie en speciale bokeh samen in de G master, hebben G-lenzen een groot diafragma. Tot slot heb je ook met ZEISS-lenzen met speciaal glas en diverse coatings professionele hulpmiddelen in handen.