Mediamarkt Logo

Welke Intel processor is het meest geschikt voor jou?

unknown description

Een processor is het brein van een laptop. Het zorgt ervoor dat alles wat je doet snel en efficiënt werkt. Hoe krachtiger de processor, hoe sneller je laptop werkt en hoe meer taken hij tegelijk kan uitvoeren. Sommige processors zijn beter voor gamen, andere voor werken of studeren. In dit artikel lees je welke Intel processor het beste bij jouw gebruik past.

Als je vooral mailt en surft op internet

Als je vooral mailt en surft op internet

Als je vooral mailtjes verstuurt of op internet surft, heb je voldoende aan een laptop met Intel Processor, Intel Celeron of Intel Pentium. Deze processors kunnen alle basistaken goed aan en werken ook nog heel zuinig. Heb je regelmatig meerdere programma’s tegelijk openstaan, zoals Word en je internetbrowser, raden we een processor met meer kracht aan. Een Intel Core i3 of Intel Core 3 processor past in dat geval prima bij je. Deze processor heeft meer rekenkracht, waardoor je meerdere taken tegelijk uitvoert zonder dat je laptop trager wordt.

Als je werkt of studeert

Als je werkt of studeert

Werk of studeer je en vind je het prettig om muziek te luisteren als je een verslag of presentatie maakt? Dan is een laptop met Intel Core i3 of Core 3 processor precies wat je nodig hebt. Op deze laptops zet je probleemloos Spotify aan terwijl je nog een extra tabblad in je browser opent om geschikte informatie te vinden. Als het nodig is, giet je die informatie ook direct in een PowerPoint- of Excelbestand. Mocht je nog meer moeten multitasken op je laptop, dan raden we een variant met de krachtigere Core i5, Core 5 of Core Ultra 5 processor aan. Laptops met deze processor zijn fijner als je soms foto’s bewerkt of als je jouw laptop vrijwel dagelijks gebruikt. Werk je regelmatig met Artificial Intelligence (AI)-toepassingen? Ga dan voor een laptop met Intel Core Ultra processor.

Als je een creatieve studie volgt of een technische baan hebt

Als je een creatieve studie volgt of een technische baan hebt

Volg je een studie of heb je een baan waarin je vaak een laptop gebruikt om afbeeldingen te bewerken of grote presentaties te maken? Gebruik dan een laptop met minimaal een Core i5, Core 5 of Core Ultra 5 processor. Als je nóg zwaardere programma’s nodig hebt – denk aan Photoshop of InDesign – is het verstandig om een processor met nog meer rekenkracht te gebruiken. De Core i7, Core 7 of Core Ultra 7 processors zijn in dat geval het meest geschikt voor jou. De Core Ultra processor is daarnaast speciaal klaargestoomd voor de wereld van AI. Gebruik je veel AI-toepassingen? Kies dan deze processor. Houd er rekening mee dat je laptop ook een dedicated videokaart nodig heeft als je zware grafische programma’s gebruikt. We raden een videokaart met minimaal 4 gigabyte werkgeheugen aan.

Als je video’s bewerkt of fanatiek gamet

Als je video’s bewerkt of fanatiek gamet

Moet je voor je werk of studie vaak video’s bewerken? Dan heeft je laptop een sterke processor en videokaart nodig. Ga dan ook voor een laptop met minimaal een Core i7, Core 7 of Core Ultra 7 processor en kies een videokaart met 4 GB werkgeheugen of meer. Voor fanatieke gamers is een laptop met nog meer rekenkracht geschikter. Als je vaak grote grafische spellen speelt en hier de beste in wilt zijn, raden we je een laptop met Core i9 of Core Ultra 9 processor aan. Deze processors zijn ook het meest geschikt voor bijvoorbeeld designers en architecten die hun laptop als workstation gebruiken, bijvoorbeeld om 3D-ontwerpen en professionele animatievideo’s te maken. Maak je hiervoor veel gebruik van AI-toepassingen? Ga dan voor een Intel Core Ultra processor.

Bekijk alle Intel-producten

Bekijk alle Intel-producten

Intel is een van de grootste fabrikanten als het gaat om processors. Veel laptops of desktops van hoogwaardige merken draaien op een processor van Intel. Denk aan merken als Acer, Asus, HP, Lenovo en MSI. Of je een laptop nu voornamelijk gebruikt om je mail te checken, of regelmatig grote games speelt: er is altijd een apparaat met Intel-processor die het beste bij jou past.