MM logo red

Alles over Mobile Device Management

Daan20 DECEMBER 2023
unknown description

Als je een bedrijf of organisatie hebt waar veel mensen met smartphones, tablets of laptops werken, wil je dat deze apparaten op een goede, veilige en makkelijke manier (samen)werken. Daarvoor heb je als bedrijf betrouwbaar Mobile Device Management (MDM) nodig. In dit artikel lees je wat MDM is, wat je ermee doet en voor welke apparaten het mogelijk is.

Wat is Mobile Device Management (MDM)?

Wat is Mobile Device Management (MDM)?

Mobile Device Management (MDM) is software waarmee je mobiele apparaten binnen jouw bedrijf installeert, beheert en beveiligt. Dit bespaart jou en je medewerkers tijd en geld. Met MDM installeer en update je apps en instellingen op afstand, via een online dashboard. Je neemt ook beveiligingsmaatregelen, zoals wachtwoorden, versleuteling of wissen bij verlies of diefstal. Zo houd je altijd controle over de apparaten die binnen een organisatie gebruikt worden. MDM is relevant voor bedrijven met meer dan 10 personen die gebruikmaken van zakelijke apparaten.

Wat kun je met MDM?

Met MDM gebruik je de mobiele apparaten binnen de organisatie op een optimale en efficiënte manier. Zo zorg je bijvoorbeeld dat alle apparaten makkelijk met elkaar samenwerken. Je hoeft ze niet meer een voor een in te stellen en voorkomt dat medewerkers zelf instellingen veranderen of wachtwoorden vergeten. Daarnaast stel je met behulp van Mobile Device Management alle apparaten op eenzelfde manier in voor elke medewerker.

Zo zorg je ervoor dat iedereen de juiste tools heeft voor zijn of haar werk. Tot slot zorgt MDM voor veiligheid van je apparaten. Je bepaalt bijvoorbeeld welke apps en bestanden gedownload mogen worden, je voert updates uit, je verplicht wachtwoorden, je versleutelt of wist gegevens bij verlies of diefstal.

Voor deze apparaten is Mobile Device Management mogelijk?

Voor deze apparaten is Mobile Device Management mogelijk?

MDM is mogelijk voor verschillende soorten mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops. Het besturingssysteem en het merk van het apparaat bepalen welke MDM-oplossing je gebruikt. Voor Android-apparaten gebruik je bijvoorbeeld Samsung Knox, een pakket met verschillende zakelijke diensten voor Samsung-apparaten. Ben je op zoek naar professioneel advies en persoonlijke hulp als het gaat om zakelijke oplossingen? Schrijf je dan in bij MediaMarkt Business Solutions. Als zakelijke klant adviseren en helpen we je bij diverse zakelijke vraagstukken, waaronder de vraag welk Mobile Device Management voor jouw organisatie het beste is.

Bekijk soortgelijke artikelen