MM logo red

Jouw volgende creatieve project start met Cricut

Daan20 DECEMBER 2023
unknown description

Met de slimme hobby- en snijmachines van Cricut laat je jouw creativiteit de vrije loop. Cadeautjes, decoratie en kaartjes maak je voortaan zelf en kleding of textiel personaliseer je vanaf nu ook zonder hulp. Creatief zijn was nog nooit zo makkelijk. Laat je inspireren door anderen die Cricut gebruiken. Er zijn wereldwijd al 8 miljoen Cricut-fans en ook in Nederland groeit de community elke dag.

Cricut maakt creativiteit leuk en makkelijk

Cricut maakt creativiteit leuk en makkelijk

Cricut haalt bij iedereen de meest creatieve versie van zichzelf naar boven. Dat komt omdat je de producten heel makkelijk gebruikt:

 1. Je ontwerpt je eigen design of kiest een kant-en-klare afbeelding uit een bestaand project.
 2. Plaats je materiaal, zoals vinyl of iron-on, in de machine en druk op GO. De Cricut-machine gaat voor jou aan de slag.
 3. Bewonder je eigen creatie.

Cricut-machines werken met Design Space. Met deze gebruiksvriendelijke software maak je ontwerpen en bedien je de machines. Al je designs slaan ook automatisch op in Design Space. Zo kun je er altijd bij, met elk apparaat. Begin op je telefoon, ga verder op je laptop en werk zelfs zonder internet probleemloos door.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Hoe werkt Cricut precies?

Je bedient je Cricut-machine met Design Space. Je kunt je eigen ontwerpen maken, een project vinden in de database of je eigen afbeeldingen uploaden. In Design Space staan meer dan 1.000 gratis afbeeldingen, lettertypes en kant-en-klare projecten opgeslagen, en dit aanbod verandert elke week.

Nog meer inspiratie met Cricut Access

Nog meer inspiratie met Cricut Access

Wil je naast de duizenden gratis afbeeldingen nog meer creëren met Cricut? Neem dan een abonnement op Cricut Access. Daarmee krijg je toegang tot nog eens ruim 500.000 afbeeldingen, lettertypes en projecten die je kunt gebruiken om de mooiste dingen te maken. De eerste maand lidmaatschap van Cricut Access zit bij de aankoop inbegrepen.

Welke Cricut-machine past bij jou?

Welke Cricut-machine past bij jou?

Cricut heeft slimme hobby- en snijmachines die je bedient via een gebruiksvriendelijke app. Hiermee ontwerp je bijvoorbeeld speciale kaarten, gepersonaliseerde kleding en dagelijkse voorwerpen. De machines kunnen, afhankelijk van het model, snijden, schrijven, tekenen, vouwen, graveren, folie-effecten toevoegen of stof, leer en andere materialen bewerken. Maar welke machine past het beste bij jou?

Cricut Joy Startersbundel: de compacte krachtpatser

Met de Cricut Joy Startersbundel maak je op een leuke manier kennis met de oneindige mogelijkheden van Cricut. De Joy startersbundel snijdt meer dan 50 materialen en doet dat tot wel 11,4 centimeter breed en 1,2 meter lang. De machine gebruikt het precisiemes om elke vorm die je wilt te snijden. Daarbij maakt het niet uit of je vinyl, iron-on, karton, stickerpapier of knutselpapier gebruikt. Of gebruik de Cricut Joy Startersbundel om zelf etiketten te ontwerpen of een persoonlijke verjaardagskaart te maken.

Dit zit er in de Cricut Joy Startersbundel:

 • Cricut Joy
 • Een pelhaak
 • Cricut Joy-pennen met fijne punt (zwart, bruin, grijs)
 • Cricut Joy-kaartenmat en een pakje insteekkaarten (Pastel)
 • 1x Cricut Joy Smart Vinyl – Permanent (Elegance), met bijbehorende Cricut Joy-transfertape

Cricut Explore 3: de DIY-droommachine voor de doe-het-zelver

Cricut Explore 3: de DIY-droommachine voor de doe-het-zelver

De Cricut Explore 3 snijdt meer dan 100 materialen, van cardstock tot vinyl en van iron-on tot speciale materialen zoals glitterpapier. Naast het snijden met ongelofelijke precisie gebruik je de Cricut Explore 3 ook om te schrijven, te tekenen en om folie-effecten toe te voegen. Met deze Cricut-machine profiteer je net als bij de Maker 3 van Smart Materials, waarmee je zonder snijmat perfect uitgelijnde sneden maakt tot 3,6 meter lang.

Cricut Maker 3: de ultieme hobby- en snijmachine

De Cricut Maker 3, ideaal voor diverse projecten, snijdt moeiteloos meer dan 300 soorten materialen, waaronder papier, leer en lindenhout. Aangezien Smart Materials meteen in de machine geladen kunnen worden waardoor je zonder mat kan snijden. Dit maakt het mogelijk om lange en rechte sneden tot wel 3,6 meter lang te creëren. Naast deze functionaliteit beschikt de Cricut Maker 3 over 13 tools waarmee je jouw project verder verfraait. Zo gebruik je de Knife Blade om dikkere materialen te snijden, de Rotary Blade voor stoffen met en zonder voering en de QuickSwap-tools om professioneel te vouwen, te graveren, te debossen en om effecten toe te voegen.

Wat heb je nodig om te starten met Cricut?

Wat heb je nodig om te starten met Cricut?

Koop een slimme Cricut hobby- en snijmachine en je kunt gelijk aan de slag. Installeer de Cricut-machine met de bijbehorende Design Space-app en oefen met de materialen die je krijgt meegeleverd in de doos. De afbeeldingen en lettertypen activeren automatisch als je de machine hebt ingesteld.

Gratis demo’s in MediaMarkt

Wil je beter worden in het gebruik van je Cricut-machine? Bekijk dan de gratis demo bij het MediaMarkt-filiaal bij de Amsterdam Arena. Elke maand organiseert Cricut live demo’s om te laten zien hoe leuk en makkelijk het is om de machine te gebruiken. Tijdens de demo heb je ook de kans om vragen te stellen over de machines, materialen, accessoires en software.

Welke Cricut-hittepers is geschikt voor jou?

Welke Cricut-hittepers is geschikt voor jou?

Met een Cricut-hittepers personaliseer je helemaal zelf stukken textiel, mokken of petten. Doe dit per stuk of in grote hoeveelheden tegelijk. De hittepers van Cricut maakt personaliseren eenvoudig en leuk en is daarbij volledig veilig dankzij slimme veiligheidsfuncties. Ontdek welke hittepers het beste bij jou past!

Innovatieve materialen en accessoires

De slimme hobby- en snijmachines van Cricut snijden eenvoudig door tientallen knutselmaterialen. Denk aan karton, (sticker)papier, vinyl, iron-on en stof, maar ook aan leer en hout. De machines werken uiterst flexibel en precies. Ze maken gebruik van veelzijdige tools, waardoor creatief bezig zijn nog nooit zo leuk was.

Wat maakt Smart Materials zo handig?

Wat maakt Smart Materials zo handig?

De Smart Materials van Cricut laden rechtstreeks in de hobby- en snijmachine en blijven daar perfect uitgelijnd liggen. Er komt dus geen snijmat aan te pas.

Dit zijn de Smart Materials van Cricut:

 • Smart Vinyl
 • Smart Iron-on
 • Smart Paper Sticker Cardstock
 • Smart Labels

Wat is het magische van Infusible Ink?

Infusible Ink zorgt ervoor dat je design naadloos wordt overgedragen. Het materiaal wordt als het ware één met de Infusible Ink en gaat een leven lang mee. De inkt dringt in je materiaal. Zo komen er geen scheurtjes in het ontwerp en ontstaan er geen kreuken na het wassen. Infusible Ink wordt op een zeer hoge temperatuur aangebracht met een Cricut hittepers en blijft gegarandeerd zitten op alle Cricut-shirts, -coasters, -totebags en mokken.