Mediamarkt Logo

Wat zijn de beste NAS-servers van 2024?

Daan8 APRIL 2024
unknown description

Met een NAS (Network Attached Storage) sla je grote bestanden op, die je vervolgens via een internetnetwerk kunt delen of afspelen met bijvoorbeeld je laptop, computer of smartphone. Een goede NAS-server is zowel geschikt voor thuis als op kantoor. In dit artikel vind je de beste NAS-servers van MediaMarkt.

Wat is een NAS-server?

Wat is een NAS-server?

Een NAS-server is een soort computer die je thuis of op kantoor gebruikt om digitale bestanden op te slaan. Denk aan foto’s en video’s, maar ook aan een volledige back-up van je laptop of computer. In een NAS zitten verschillende sloten waarin je externe harde schijven plaatst. Je verbindt de NAS-server vervolgens met een netwerk, waardoor je alle opgeslagen bestanden deelt met je gezinsleden, je collega’s of met jezelf. Zo kijk je bijvoorbeeld een film op je laptop, die je hebt opgeslagen op een NAS-server. Met een goede NAS-server creëer je als het ware een veelzijdige cloudservice.

Wat is de beste NAS-server voor jou?

NAS-servers zijn er in verschillende soorten en maten. In de basis is elke NAS-server een manier om bestanden op een externe plek op te slaan, maar daarnaast heeft elke NAS weer zijn eigen voordelen en extra functies. Het belangrijkste is om te bepalen welke processor en hoeveel opslagruimte je NAS voor jou nodig heeft. Hoe krachtiger een processor, hoe sneller de NAS werkt. Hoe meer opslagruimte, hoe meer bestanden je kunt opslaan en hoe soepeler je NAS multitaskt. Veel hangt af van het aantal mensen waarmee je de NAS gaat gebruiken. Zo moet de server het aankunnen als meerdere mensen tegelijk verbinding maken en je hebt waarschijnlijk meer opslagruimte nodig als je met meer mensen tegelijk werkt.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant: