Western Digital

Grootste producent harde schijven

Van alle harde schijven in de wereld is een groot aantal gemaakt door Western Digital (WD). Het Amerikaanse bedrijf werd in 1970 opgericht onder de naam General Digital. Het bedrijf ontwikkelde zich tot maker van halfgeleiders. Sinds 1971 is het bedrijf bekend onder de huidige naam. WD werd bekend als fabrikant van IC's (een verzameling componenten, zoals transistors op halfgeleidermateriaal). Inmiddels is het wereldwijd de grootste producent van harde schijven.

Duurzame schijven

Bij WD werken duizenden mensen samen om u te helpen bij het verzamelen, beheren en gebruiken van digitale gegevens. De betrouwbare harde schijven en solid state schijven zijn overal te vinden waar digitale gegevens en inhoud wordt gebruikt, van computers tot externe en draagbare opslagapparaten en van digitale videorecorders in woonkamers tot gesofisticeerde medische, militaire, luchtvaart-, productie- en telecommunicatiesystemen. De duurzame schijven met een hoge capaciteit slaan video's, muziek en foto's op computers, werken stil en energiezuinig en leveren snel uw inhoud. Omdat heel veel van wat u doet nu in digitale vorm is vastgelegd, maakt WD het eenvoudig om onze levensherinneringen veilig op te slaan en te delen en om duplicaten te maken om verliezen te voorkomen.

Assortiment

Naast oplossingen voor opslag ten behoeve van het bedrijfsleven levert Western Digital voor consumentenproducten in de categorieën externe opslag, interne opslag, persoonlijke cloud en thuisentertainment.

Externe opslag

Er zijn externe harde schijven voor pc, voor Mac en voor beide. De klassieker My Book biedt volledige back-upopties met eigen software, waarmee lokale back-ups en back-ups in de cloud te maken zijn. De draagbare My Passport-schijven zijn er in verschillende varianten, waaronder exemplaren die volledig van metaal zijn gemaakt.

Interne opslag

De WD Blue, Green en Black zijn 3,5 inch schijven voor desktopcomputers. Daarnaast maakt Western Digital netwerkschijven (NAS) met een capaciteit tot 6 TB.

Persoonlijke cloud

De My Cloud EX2 en My Cloud EX4 zijn netwerkschijven die u en eventuele andere bevoegden overal vandaan toegang tot uw bestanden geven.

Thuisentertainment

De WD TV is een mediaspeler die alle mediabestanden op de tv afspeelt en het beste online-amusement streamt. De WD Elements Play is een alles-in-éénspeler met een enorme opslagcapaciteit. Hij biedt een volledige hd-resolutie van 1080p. Ook is er een MyBook en MyPassport-schijf, die u kunt aansluiten op de tv om honderden uren programma's op te nemen, te pauzeren, terug te spoelen en vooruit te spoelen.