Assortiment

De consumentenelektronica van Sony is onder te verdelen in camera's, videocamera's, mobiele apparaten, PlayStation, televisie en thuisbioscoop, audio en auto en maritiem.

Camera's

De Sony α-camera's hebben verwisselbare lenzen en high-end functies. De CyberShot-camera's zijn compacte, gebruiksvriendelijke alles-in-ééncamera's. De Smart Lens-camera's zorgen voor uitstekende beeldkwaliteit op mobiele apparaten. Sony heeft ook losse α-lenzen en diverse accessoires in de collectie.

Videocamera's

Met de Handycam-camcorders legt u gemakkelijk overal uw herinneringen vast. Met de Action Cam's mist u nooit een detail van welke actie dan ook. Ook heeft Sony Music Video Recorders, verrekijkers met opnamefunctie en diverse accessoires.

Mobiele apparaten

De Xperia Smartphone is al jaren een begrip. De Android-toestellen zijn er in tal van varianten: extra compact, extra geschikt voor fotograferen en filmen, extra geschikt voor productiviteit... De Xperia Z2 is een slanke en waterdichte tablet. De Xperia Tablet Z is snel, licht en biedt een prachtig scherm. De nieuwe Xperia Z3 Tablet Compact doet zijn naam eer aan, maar levert grootse prestaties. Sony is ook actief in wearables met de SmartWatch, aangestuurd door Android Wear en de SmartBand, die een signaal geeft wanneer u wordt gebeld of een bericht krijgt.

PlayStation

De PlayStation is een compleet home-entertainmentsysteem. Het is niet alleen geschikt om te gamen, maar ook voor het bekijken van HD-films of het luisteren naar muziek. PlayStation 4 biedt een ongeëvenaarde game-ervaring dankzij de games, apps, functies en de snelle grafische processor. PlayStation Vita is de handheld-spelconsole van Sony. Hij heeft ingebouwde WiFi en 3G. Daarmee is het ook mogelijk verbinding te maken met de PlayStation 4 om games op verschillende platforms te spelen en weer te geven op een mooi OLED-scherm. Natuurlijk heeft Sony een aantal spannende, leuke en educatieve games voor zijn spelconsoles uitgebracht. Ook zijn er accessoires te koop, zoals de draadloze DUALSHOCK 4 controller, de PlayStation-camera en geheugenkaarten voor de PlayStation Vita.

Sony

Pioniers met een vrije geest

Het Japanse Sony werd in 1946 opgericht. Het begon als elektronicabedrijf met twintig werknemers. Het eerste product dat werd gemaakt was een rijstkoker. Om ook buiten Japan een herkenbare naam te hebben, werd de oorspronkelijke naam (Tokyo Tsushin Kogyo) veranderd in Sony. Het is een mix van het Latijnse sonus (geluid) en sonny boy (een uitdrukking die in Japan veel wordt gebruikt voor een jonge persoon met een vrije geest). Sony is uitgegroeid tot een fabrikant van consumentenelektronica, maar ook als mediabedrijf en als leverancier van financiële diensten aan consumenten in Japan. Het bedrijf is onder andere eigenaar van platenlabel CBS, Columbia Pictures en Aiwa.

Compleet elektronicamerk

Sony staat bekend om zijn fraai ontworpen, hoogtechnologische consumentenelektronica. Het bedrijf heeft onder andere de Walkman geïntroduceerd en is in de jaren '90 van de vorige eeuw een grote speler op het gebied van games en gameconsoles geworden. Sony biedt een geïntegreerde entertainment ervaring met elektronica, mobiel, muziek, films, games en het Sony Entertainment Network. Het is daarmee een van de compleetste elektronicamerken ter wereld.

Televisie en thuisbioscoop

Voor het beste beeld op dit moment heeft Sony 4K Ultra HD-televisies. De nieuwe visuele stanrard met 4x Full HD-kwaliteit. De led-tv's bieden uitstekend beeld en zijn uiterst zuinig. 3D-tv's laten u de weergave van speciale effecten in films, sport en wedstrijden uiterst realistisch ervaren. Met tv's met internettoegang geniet u van streaming video, apps en sociale netwerken. De soundbars van Sony bieden surroundsound van hoge kwaliteit. De complete sets met speakers en subwoofers bieden kracht en impact voor een echte bioscoopervaring. De AV-receivers hebben flexibele audio- en videocomponenten om af te spelen en te streamen vanaf meerdere bronnen. De Home Theatre System-speakers zorgen voor uitstekend home-entertainment.

Audio

In de categorie Audio biedt Sony luidsprekers met hoge resolutie geluid, eigentijdse versies van de Walkman, voicerecorders, draadloze luidsprekers en complete audio-installaties.

Auto en maritiem

Met de innovatieve audiosystemen van Sony kunt u onderweg eenvoudig muziek beheren en beluisteren. Sony levert ontvangers en speakers voor in de auto, een houder met smartphoneontvanger, luidsprekers en versterkers voor onderweg en speciale audioapparatuur voor op het water.