Ontdek de Philips Lumea IPL

Philips Lumea IPL is een lichtontharingsapparaat met verschillende opzetstukken voor een gerichte behandeling voor ieder lichaamsdeel. IPL staat voor Intense Pulsed Light: met warm, zacht licht breng je jouw haarzakje in een rustfase, waardoor het haar van nature loslaat en haargroei wordt voorkomen. Met Philips Lumea IPL geniet je 12 maanden lang van een haarvrije, gladde huid*. Door extra veiligheidsfuncties hoef je niet langer naar de salon voor ontharing en gebruik je de IPL gewoon bij jou thuis.

Veilige en langdurige ontharing vanuit thuis

Veilig ontharen wanneer het jou uitkomt

De Philips Lumea is samen met dermatologen ontwikkeld voor veilig gebruik thuis en niet schadelijk voor je huid. Met een laserbehandeling in een salon vernietig je het haarzakje, terwijl de Philips Lumea het haarzakje in rustfase brengt. Wanneer je het behandelschema volgt, geniet je 12 maanden lang van een haarvrije, gladde huid met Philips Lumea IPL*. Door speciale technieken is dit ontharingsapparaat extra veilig voor je huid. Zo zorgt het veiligheidssysteem ervoor dat het apparaat alleen flitst als het opzetstuk volledig in contact staat met de huid. De SmartSkin-sensor, een huidskleursensor, detecteert jouw huidskleur en past de lichtintensiteit automatisch aan jouw huidtype aan. Het geintegreerde UV-filter beschermt jouw huid tegen UV-stralingwaardor de IPL behandelingen niet schadelijk zijn voor je huid. Dankzij de verwisselbare opzetstukken behandel je ook moeiteloos gevoelige lichaamsdelen. Zo onthaar je niet alleen je benen en oksels veilig, maar ook je gezicht en bikinilijn.

Hoe werkt de Philips Lumea IPL?

Een haartje groeit in verschillende fasen, dit noemen we de haarcyclus. Ontharen met IPL werkt het best als het haartje in de groeifase zit. De lichtflitsen van de Lumea geven warmte af, waardoor het haarzakje in de rustfase gaat. Het haartje stopt met groeien (degradatiefase), de wortel slinkt en het haartje valt uit. Hierna gaat de haarwortel over in de rustfase totdat je lichaam aangeeft dat hij weer actief moet worden. De haarcyclus duurt zo’n 2 weken. Voor de eerste 4 behandeling adviseren we daarom om je iedere 2 weken te behandelen. Behandel vervolgens maandelijks om het resultaat te behouden en 12 maanden lang te genieten van een haarvrije, gladde huid*. Vergeet niet de gebruiksaanwijzing door te lezen voor je eerste behandeling en stel jou Philips Lumea goed in voor het beste resultaat voor jou.

Is IPL-ontharing geschikt voor mijn haar- en huidskleur?

geshickte

Philips Lumea IPL werkt effectief, eenvoudig en veilig op allerlei haar- en huidtypes. De behandeling werkt op natuurlijk donkerblond, bruin en zwart haar en op huidskleuren die variëren van erg wit tot donkerbruin**. Hoe groter het contrast tussen haar- en huidkleur, hoe effectiever IPL kan zijn. Je kunt de Philips Lumea helaas niet gebruiken voor de behandeling van wit/grijs, lichtblond of rood haar; door de lage melanineconcentratie in deze haarkleuren werkt de IPL-behandeling niet goed. Het apparaat is ook niet geschikt voor mensen met een erg donkere huidskleur, omdat deze huidtypes een voor deze behandeling te hoge concentratie melanine hebben.

Slimme opzetstukken voor elk lichaamsdeel

Philips ipl

Door de slimme opzetstukken onthaar je met gemak ieder lichaamsdeel. Het opzetstuk voor het gezicht heeft een plat ontwerp zodat je nauwkeurig bij je bovenlip, kin en kaaklijn kunt. Het speciaal gevormde opzetstuk voor de oksels behandelt zelfs de moeilijkst bereikbare okselharen. Als je dit opzetstuk op het apparaat plaatst, activeer je automatisch een op maat gemaakte okselbehandeling. Het opzetstuk voor de bikinilijn is gebogen om de vormen van je lichaam nauwkeurig te volgen. Omdat het haar hier wat stugger en dikker is, wordt de lichtbehandeling automatisch aangepast. Voor de rest van je lichaam gebruik je het opzetstuk voor het lichaam. Hiermee behandel je snel grote delen zoals je armen, benen en buik.

*S7000: Gemiddelde resultaat: 82% haarvermindering op de onderbenen na 12 behandelingen
S8000/S9000: Gemiddeld resultaat haarvermindering na 12 behandelingen: 86% op onderbenen, 70% op bikinilijn, 67% op oksels

**S7000: geschikt voor huidtinten 1-4
S8000 & S9000: geschikt voor huidtinten 1-5