MM logo red

Op zoek naar een epilator? We helpen je graag.

Nina18 MAART 2024

Je wilt een epilator kopen. Maar welke epilator past bij jou en bij jouw gebruik? Wat zijn belangrijke eigenschappen om op te letten? We helpen je graag op weg.

1. Een epilator kopen: voor lichaam, gevoelige zones of gezicht

1. Een epilator kopen: voor lichaam, gevoelige zones of gezicht

Wat doet een epilator?

Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren om te ontharen: scheren, harsen of laseren. Maar heb je al eens gedacht aan epileren? Een epilator is een elektrisch apparaat met kleine ronddraaiende schijven of pincetten die de haartjes er met wortel en al uittrekken. Als je een epilator gebruikt om te ontharen, geniet je van een langdurig resultaat. Je hoeft meestal pas na een week of drie weer te epileren.

Voordelen van een epilator:

  • Langdurig resultaat (3 á 4 weken)
  • Haartjes komen minder stug en minder donker terug
  • Sommige haartjes komen helemaal niet terug

Voor welke zones?

De nieuwste epilatoren zijn zo ontworpen dat ze heel prettig te gebruiken zijn. Daarnaast zorgen de juiste accessoires ervoor dat je ook de gevoelige zones, zoals je oksels of bikinilijn, op een aangename manier kunt epileren. Epilatoren hebben een brede epileerkop die heel geschikt is voor het ontharen van je benen. Je oksels en bikinilijn vragen om een wat voorzichtigere aanpak, dus daarvoor gebruik je een epilator met handige accessoires, zoals een smal opzetstuk, een mini-epilator of een precisie-epilator waarmee je (de naam zegt het al) preciezer te werk kan gaan. Op die manier kun je er zelfs de haartjes in je gezicht mee weghalen.

2. Efficiënt epileren

2. Efficiënt epileren

Een epilator verwijdert haren inclusief de haarwortel en dat gaat veel sneller en efficiënter als een epilator meerdere pincetten heeft. Vergelijk het met het handmatig uittrekken van haren met behulp van een pincet: dan ben je behoorlijk lang bezig met een klein gebied. Als je een nieuwe epilator koopt, is het dus zinvol om te checken hoeveel schijven of pincetten hij heeft. Het betekent overigens ook dat er aan een efficiëntere epilator een ander prijskaartje hangt.

3. Epilator voor nat of droog gebruik

3. Epilator voor nat of droog gebruik

Veel vrouwen ontharen onder de douche; je bent dan toch al met je beauty-ritueel bezig en je spoelt de haartjes meteen weg. Je zou het misschien niet verwachten, maar er bestaan ook epilatoren die geschikt zijn voor onder de douche. Epilatoren die je onder de douche kunt gebruiken werken op een accu en zijn waterdicht. Het voordeel van epileren onder de douche is dat je huid zich ontspant door het warme water en dat je poriën zich openen. Dit vergemakkelijkt het epileren: haartjes laten zich gemakkelijker verwijderen waardoor het ontharen minder gevoelig is.

Voordelen van een epilator voor nat gebruik:

  • Draadloos epileren
  • Je huid ontspant zich onder de douche
  • Poriën staan open zodat haartjes zich gemakkelijker laten verwijderen
  • Ontharen is minder gevoelig

4. Voor de gevoelige huid

Prettiger epileren


Zie je op tegen epileren omdat je bang bent dat het pijnlijk zal zijn? Niet nodig! Als je nog niet eerder onthaard hebt met een epilator, moet je vaak even wennen aan het gevoel. Gelukkig wordt je huid steeds minder gevoelig op het moment dat je vaker epileert. Zo helpt het als je in de gaten houdt hoe lang de haartjes zijn voordat je gaat epileren. Want hoe korter de haartjes zijn, hoe pijnlozer het ontharen is. Bovendien zijn er allerlei tips en trucs om het epileren prettiger te maken.

Massage

Massage

Er zijn nog meer hulpstukken die ervoor zorgen dat het epileren minder onprettig aanvoelt. Zo is de huid van je bikinilijn en onder je oksels gevoeliger dan die van je benen. Voor die gevoelige zones helpt het als je accessoires zoals een massageopzetstuk of massagekap gebruikt. Deze veraangenamen het ontharen en hebben zowel voor als na het epileren een verzachtend effect.

IJskompres

Zijn de accessoires die we al noemden nog niet voldoende om de gevoeligheid te verminderen? Dan kun je ook kiezen voor een epilator met een ijskompres. Dit kompres verdooft je huid als het ware, zodat je nog minder van het epileren voelt. Je bewaart het kompres in de vriezer en hij is vanwege het verkoelende effect heel fijn voor het epileren van je oksels en bikinilijn.

Epilator met scheerkop

Epilatoren die met een trimmertje geleverd worden waarmee je de haartjes op de ideale epileerlengte van 2mm kunt afscheren. Bij het ontwerpen van de nieuwste apparaten is rekening gehouden met verschillende functies en accessoires die ervoor zorgen dat epileren zo prettig mogelijk aanvoelt. Is je huid erg gevoelig of lukt het niet om alle haartjes in één keer te verwijderen? Schaf dan een epilator met meegeleverd scheer-opzetstuk aan. Bij sommige modellen wordt er een losse scheerkop meegeleverd, bij andere kun je een los scheermesje op de epilator klikken.

Precisielicht

Zie je na het ontharen opeens nog haartjes die je gemist hebt? Dat overkomt je niet meer met een epilator die precisielicht heeft. Dit handige lampje schijnt op het te scheren oppervlak, zodat je elk haartje goed kunt zien. Hierdoor kun je ook gemakkelijk ’s avonds ontharen of als je in een ruimte bent met weinig licht

5. Waar let je verder op bij het kopen van een epilator?

5. Waar let je verder op bij het kopen van een epilator?

Contourvolgend

Epilatoren met een zogeheten contourvolgend epileerhoofd versnellen het epileren. Dit kom doordat deze kop meer in contact is met je huid, waardoor hij de haren beter kan pakken. Tijdens het ontharen volgt deze flexibele kop de contouren van je lichaam. Dat betekent dat je ook de huid rond bijvoorbeeld je enkels of je knieën probleemloos behandelt en dat haartjes overal zorgvuldig verwijderd worden.

Met of zonder snoer

Je hebt de keuze uit epilatoren met een snoer en epilatoren die op een accu of batterijen werken. Met die laatste heb je veel bewegingsvrijheid en zo kun je overal makkelijk bij komen. De batterijen gaan vaak lang mee, en anders kun je ze simpel vervangen door nieuwe. De meeste draadloze epilatoren zijn ook geschikt om onder de douche te gebruiken.

Bekijk soortgelijke artikelen