MM logo red

Akai bij MediaMarkt

Akai: all bout you

In de snelle wereld van consumentenelektronica is Akai al decennialang een bekende speler. Het Japanse merk heeft een rijke historie gebaseerd op kwaliteit en innovatie. Akai betekent ‘rood’ in het Japans. Een kleur die staat voor spanning en sensatie. Het merk is een onderdeel van Elmarc een handelshuis met een rijke en lange historie. Het bedrijf is ontstaan vanuit een detailhandel in grammofoonplaten en elektronica. In de loop van de jaren heeft het zich ontwikkeld van detailhandel via een groothandel naar een importbedrijf. Al sinds de jaren ’70 houdt Elmarc zich bezig met de import vanuit Japan, Korea, Taiwan en China.

Assortiment

Akai levert producten op het gebied van televisie, home entertainment, portable entertainment en car hifi.

Televisie
Akai richt zich met zijn televisies op de kleinere formaten die gemakkelijk gebruikt kunnen worden in beperkte ruimtes, bijvoorbeeld caravans. Veel modellen beschikken over een adapter voor 12 volt en een ingebouwde dvd-speler. Allemaal hebben ze een ingebouwde DVB-T tuner.

Home entertainment
Onder home entertainment vallen veel producten van Akai, variërend van dvd-spelers, platenspelers, mini- en microsets, homecinemasystemen, en klokradio’s.

Portable entertainment
Draagbare radio’s, hoofdtelefoons, mp3-spelers en draagbare dvd-spelers, Akai is van alle markten thuis als het gaat om portable entertainment.

Car hifi
De autoradio’s van Akai beschikken over een usb-ingang zodat muziek vanaf elke drager met een usb-aansluiting kan worden afgespeeld.