MM logo red

Geruchten: wat kunnen we in 2024 verwachten van de nieuwe Samsung Galaxy S-serie?

Roel11 DECEMBER 2023
unknown description

Veel Samsungliefhebbers vragen zich af: komen er in 2024 nieuwe Galaxy-toestellen uit en zo ja, wanneer dan? In 2023 bracht Samsung de S23, S23 Plus+ en S23 Ultra uit en volgens de op volle toeren draaiende geruchtenmolen brengt Samsung in 2024 inderdaad een opvolger van die serie op de markt. Hier lees je de laatste geruchten. Informatie op deze pagina is niet officieel bevestigd.

Nieuw design voor de S24: platter en met aluminium achterkant

Nieuw design voor de S24: platter en met aluminium achterkant

Het design van de nieuwste Samsung Galaxy S lijkt grotendeels op die van de Galaxy S23, maar is volgens bronnen wel ‘ergonomischer en praktischer’. Een groot verschil zou wel de aluminium-achterkant zijn, wat de nieuwe smartphone duurzamer maakt dan zijn voorgangers. Naar verluidt brengt Samsung net als vorig jaar 3 verschillende modellen uit, zoals dat vorig jaar met de S23, S23+ Plus en S23 Ultra gebeurde. Het schermontwerp van de grotere modellen van 2024 zou platter en hoekiger zijn dan die uit de S23-serie, die een meer gebogen ontwerp hadden. Dit verschil ga je merken aan de zijkanten van de smartphones. Een ander verschil qua design is de plek van de UWB-antenne. Deze komt volgens de geruchten aan de zijkant van het toestel, net onder de volume- en de aan/uit-knop.

Krachtige batterij en net iets groter display

Volgens doorgaans betrouwbare bronnen beschikken de Samsung Galaxy S-modellen in 2024 over een sterkere batterij dan hun voorgangers uit de S23-serie. Het reguliere model krijgt volgens die berichten een 4000 mAh-batterij. Ervan uitgaande dat de andere modellen minstens een even sterke batterij krijgen, betekent dit dat de accu’s van alle modellen uit de nieuwe S-serie makkelijk een dag meegaan. Ook de Amoled-beeldschermen worden volgens de geruchten iets groter. Zo zou het scherm van het reguliere model volgens bronnen 6,2 inch groot worden. Mochten deze hardnekkige geruchten kloppen, dan liggen alle S-modellen in 2024 lekker in de hand.

Vergelijkbare camera als op de S23

Vergelijkbare camera als op de S23

De camera op de nieuwste Samsung S-toestellen is volgens geruchten vergelijkbaar met die van de S23. Dat zou betekenen dat de nieuwe Galaxy S-smartphones beschikken over een 50 megapixel-hoofdcamera, een 12 megapixel-groothoeklens en een telecamera van 10 megapixel. De S23 Ultra had een 200 megapixel-hoofdcamera en 12 megapixel-groothoeklens. Volgens bronnen komt er een vergelijkbaar model uit in 2024 met dezelfde cameraeigenschappen, met als enige verschil een toegevoegde zoomlens waarmee je tot 5x inzoomt. Op de S23 Ultra zat nog een zoomlens die 10x inzoomde, maar deze komt te vervallen. Als we de geruchten geloven is de kwaliteit van de zoomlens op de nieuwe S-serie wel beter, dankzij nieuwe Samsung-software.

Prestaties en specs van de S24: hoe zit het onder de motorkap?

Volgens bronnen draait het reguliere 2024-model van de Samsung Galaxy S-serie in alle landen op een Exynos 2400-chip. Dit zou opvallend zijn, omdat deze chip voorheen alleen buiten Amerika werd gebruikt. Er bestaat op dit moment nog onzekerheid over de processor van de grotere Galaxy S-smartphone in 2024. Bronnen melden dat Amerikaanse modellen gaan draaien op de nieuwe en krachtige Snapdragon 8 Gen 3-chip. De vraag is alleen of Europese varianten ook deze, of toch de Exynos 2400-chip hebben. De opvolger van de Samsung Galaxy S23 Ultra zou sowieso gaan draaien op Snapdragon 8 Gen 3-chip, wat het op voorhand de krachtigste en snelste Samsung-smartphone in 2024 zou maken.

Bronnen:

Bekijk soortgelijke artikelen