Mediamarkt Logo

De Oranje airfryer is online uitverkocht, maar nog wel beschikbaar in een groot deel van onze winkels!

Updatebeleid voor systeem en software van smart-apparaten

Smartphones, slimme deurbellen, slimme camera’s en smart-tv’s draaien allemaal op bepaalde software. Voor deze software worden regelmatig updates uitgebracht. Ook wordt de software regelmatig geüpdatet wanneer er verbeteringen in de beveiliging worden doorgevoerd. Op deze pagina informeren we je graag verder over het updatebeleid van deze smart-apparaten, en wat je kunt verwachten wanneer je zo’n product aanschaft. We zullen deze pagina steeds updaten wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is.

Om wat voor updates voor gaat het?

Updates worden gedaan met verschillende doelen, namelijk de verbetering van de functionaliteit en/of de beveiliging van het apparaat. Software-updates zijn updates van het systeem waarop jouw apparaat werkt, bedoeld om dit sneller en beter te laten werken, en om nieuwe functies te introduceren. Beveiligingsupdates zijn bedoeld om te zorgen voor de op dat moment optimale veiligheid van jouw apparaat. Deze updates verhelpen kwetsbaarheden in de software die hackers de mogelijkheid zouden kunnen geven om misbruik te maken van het apparaat. Deze verschillende soorten updates worden vaak samen in een update doorgevoerd.

Voor welke apparaten geldt een updatebeleid?

Er geldt een updatebeleid voor ieder ‘slim’ apparaat dat verbonden kan worden via internet, zoals smartphones, tv’s, smartwatches, tablets en smarthomeapparaten. Hieronder geven je toelichting over diverse soorten slimme producten.

Updatebeleid smart-apparaten - Smartphones, tablets en smartwatches

Smartphones, tablets & smartwatches

Er worden voor jouw smartphone, smartwatch of tablet beveiligingsupdates en updates van het besturingssysteem uitgebracht. Hoe vaak deze updates verschijnen en hoelang je deze blijft ontvangen, verschilt per merk en type apparaat. Wij geven alle beschikbare informatie hierover weer onder het kopje 'Updatebeleid' op de productpagina’s.

Updatebeleid smart-apparaten - Smart-tv's

Smart-tv’s

Met een smart-tv heb je de mogelijkheid gebruik te maken van verschillende apps. Om ervoor te zorgen dat deze apps goed blijven werken, kan het zijn dat er een update nodig is. Hierover ontvang je automatisch bericht op jouw televisie. Het kan voorkomen dat een app na verloop van tijd zonder update niet meer goed functioneert. Hoe vaak en hoelang je zulke updates blijft ontvangen, verschilt per merk en type tv. Wij geven alle beschikbare informatie hierover weer onder het kopje ‘Updatebeleid’ op de productpagina’s.

Smarthomeapparaten

Ook smarthomeapparaten, zoals deurbellen, IP-camera’s, alarmsystemen en verlichting, werken met software waar updates voor kunnen verschijnen. Wij geven alle beschikbare informatie hierover weer onder het kopje ‘Updatebeleid’ op de productpagina’s.

Wat betekent het updatebeleid voor mijn apparaat?

Je wordt automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe updates. Echter kan het zijn dat na een bepaalde tijd nieuwe updates niet meer beschikbaar zijn voor jouw smartphone, tablet, tv of ander slim apparaat. Hierdoor kan jouw device minder goed gaan functioneren, of kun je bepaalde apps of functies niet of nog maar gedeeltelijk gebruiken. Hoelang de nieuwste software- en beveiligingsupdates door jouw apparaat worden ondersteund, hangt af van het merk en/of de softwarefabrikant.