MM logo red

Refurbished elektronica

refurbished intro text

Bij MediaMarkt zetten we ons in om onze klanten het nieuwste te bieden op het gebied van elektronica en technologie. Tegelijkertijd spannen we ons in om bij te dragen aan een groenere en duurzame toekomst. We zijn trots dat we onze klanten een breed scala aan gecertificeerde gereviseerde producten kunnen aanbieden die zowel duurzaam zijn als goed voor de portemonnee.

Wat zijn refurbished producten?
Refurbished producten (of ook wel ‘gereviseerde’ producten genoemd) zijn producten die ná gebruik worden gecontroleerd, en indien nodig gerepareerd en getest, om te voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitsnormen als gloednieuwe producten. Refurbished producten worden vervolgens opnieuw verpakt en tegen een verlaagde prijs verkocht. Op deze manier krijgen toestellen een tweede leven en verlengen we hun levensduur om zo te voorkomen dat ze elektronisch afval worden. Onze gereviseerde toestellen worden geleverd met 2 jaar garantie en leveren dezelfde geweldige prestaties als nieuwe toestellen.

Onze producten leven hun tweede leven en bevatten daardoor misschien wat kleine gebruikssporen op de behuizing en/of het display. Deze zijn bijna niet te zien op het eerste gezicht.

Refurbished elektronica: een duurzame en betaalbare keuze
Door gebruikte producten een tweede leven te geven, voorkomen we dat nieuwe apparaten op de markt worden gebracht. Op deze manier verlengen we de levensduur van de apparaten en voorkomen we dat ze veel te vroeg als e-waste eindigen.

Hoogwaardige elektronica met een tweede leven betekent dat veel waardevolle hulpbronnen worden bespaard, omdat ze niet hoeven te worden gebruikt voor nieuwe producten. Bij de keuze van een gereviseerd toestel kan je uitgaan van een verminderde uitstoot van C02 en een lager energie- en waterverbruik dan die nodig zouden zijn bij de productie van nieuwe toestellen. Zo wordt er door bijvoorbeeld het kopen van een refurbished iPhone gemiddeld 55,5 kg CO2 en 100 liter water bespaard.

Verpakking

Verpakking

Onze gereviseerde toestellen die worden aangeboden via onze partner Renewd® gaan nog een stap verder door hun duurzame en ecologisch verantwoorde verpakking:

  • Het karton bezit het FSC Mix logo, wat betekent dat het materiaal een mix is van oerhout uit een FSC-gecertificeerd bos, gerecyclede vezel en FSC Controlled Wood.
  • Hun verpakkingen zijn met >30% verminderd, waardoor er heel veel papier en karton bespaard wordt.
  • De minimale hoeveelheid plastic die wordt gebruikt om het toestel op zijn plaats te houden, is gerecycleerd plastic.

Wat kan je verwachten van een Renewd product?

De specificaties van een high-end toestel, voor een veel betere prijs. Omdat de toestellen van Renewd® de strengste controle van Europa doorstaat, geven we met het volste vertrouwen 2 jaar garantie. Niet alleen op je toestel, maar ook op de accessoires en de batterij.

Cosmetische controle
Onze toestellen worden grondig gecontroleerd door gecertificeerde specialisten. Alleen de toestellen met minimale gebruikssporen zijn goed genoeg om in een Renewd® verpakking te eindigen.

Functionaliteiten controle
De onderdelen worden gecontroleerd op hun authenticiteit en de Renewd® toestellen worden gecheckt op meer dan 80 belangrijke functies. Hierbij kan je denken aan de speakers, bluetooth, Wifi en gevoeligheid van het display. De toestellen die we verkopen kunnen altijd worden gedurende minimaal 2 jaar geüpdatete naar de laatste versie van de besturingssoftware.

Batterij capaciteit
De batterij wordt op verschillende manieren getest, waaronder het aantal laadcycli, de piekprestaties, de chemische ouderdom, etc. Iedere batterij slaagt voor de strenge test die wordt uitgevoerd met de officiële software van de fabrikant en is dus in een uitstekende conditie!

Keurmerk Refurbished

Keurmerk Refurbished

De Renewd® iPhone, iPad en MacBook zijn gelabeld met het Keurmerk Refurbished. Dit houdt in dat de controles aan strenge eisen moeten voldoen. Daarom ben je met de keuze voor Renewd® altijd voorzien van een uitstekende aankoop!

Garantie
Is er toch iets mis met één van je Renewd® toestellen? Dan kan je gebruik maken van de Dienst Naverkoop die je toestel zo snel mogelijk hersteld of zorgt dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.

Verpakking
De verpakking van je Renewd® toestel is gemaakt van verantwoorde materialen. Het karton en papier dat is gebruikt is FSC gecertificeerd. Dit houdt in dat het afkomstig is uit bossen die verantwoord beheerd worden. Daarnaast is het kleine beetje plastic dat gebruikt is om je Renewd® toestel op zijn plek te houden, volledig gerecycled.

100% originele onderdelen
De ‘originele’ fabrikanten zijn erg streng als het aankomt op duurzaamheid. Ze eisen van hun partners dat ze zich aan strikte voorwaarden houden en op een verantwoorde manier de onderdelen produceren. Omdat wij gebruik maken van dezelfde originele onderdelen, maken we gebruik van dezelfde duurzame productieketen als deze fabrikanten om zo de uitstoot nog verder te verminderen.

  • Een refurbished item heeft een tweede leven gekregen en is op meerdere punten gecontroleerd door specialisten, schoongemaakt en voorzien van de laatste software. Omdat het om een gebruikt product gaat, kan een toestel van kleine gebruikssporen bevatten. Deze zullen nooit ten koste gaan van de werking, want ieder toestel is 100% in orde.