Welke stijltang moet je kiezen?

unknown description

Wil jij graag je haar stijlen en nieuwe looks uitproberen? Op deze pagina vertellen we je meer over stijltangen, hoe je ze moet gebruiken en waar je op moet letten wanneer je een stijltang koopt.

Wat is een stijltang?

Wat is een stijltang?

Een stijltang is een haarverzorgingsproduct waarmee je je haar steil en glad kunt maken en waarmee je in de meeste gevallen ook krullen of golven kunt aanbrengen. Een stijltang werkt met veel hitte, zorg er daarom altijd voor dat je haar droog is voordat je begint met stijlen. Lees verderop waar je op moet letten om een stijltang te vinden die bij jouw haar past.

Waar let je op bij het kiezen van een stijltang?

Wanneer je een stijltang koopt, let je op de grootte van de tangen, het materiaal van de stijltang en wat de functies zijn. Zo zijn er stijltangen met brede en smallere stylingplaten. Daarnaast worden er verschillende materialen gebruikt. Een stijltang met keramische coating is doorgaans minder prijzig, maar slijt relatief snel en gaat dus minder lang mee. Stijltangen met platen die volledig gemaakt zijn van keramiek of titanium beschermen je haar beter tegen de hitte en gaan relatief lang mee. Doorgaans betaal je hier ook iets meer voor. Daarnaast kun je kijken naar de extra functies van de stijltang. Met de meeste stijltangen kun je ook krullen of golven in je haar maken. Let daarnaast ook op welke temperatuurinstellingen de stijltang heeft en wat de stijltang nog meer in petto heeft, zoals een functie voor automatisch uitschakelen.

Wat is de beste stijltang voor jou?

Wat is de beste stijltang voor jou?

Voordat je een stijltang koopt, is het handig om na te gaan wat je haartype is. Wanneer je lang haar hebt, is het handig om te kiezen voor extra brede stylingplaten, zodat je sneller klaar bent met stijlen. Bij korter haar zijn kleinere stylingplaten voldoende. Deze stijltangen zijn net wat preciezer en kunnen ook de kleinere plukjes haar goed stijlen. Heb je fijn of beschadigd haar? Kijk dan of je de stijltang ook op een lagere temperatuur kunt instellen. Wil je een stijltang die je af en toe kunt gebruiken? Dan is een tang met keramische coating wellicht voldoende. Stijl je je haar meerdere keren per week? Dan is het slim om een stijltang te nemen met keramische of titanium platen. Deze zorgen ervoor dat je haar minder snel beschadigt en ze gaan langer mee. Bovendien wordt de warmte dan geleidelijk verdeeld.

Hoe werkt een stijltang?

Voordat je een stijltang gaat gebruiken, is het belangrijk dat je je haar beschermt. Hiervoor zijn speciale haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Spray of druppel de hittebeschermer op je haar en kam of borstel je haar goed door. Je kunt klemmetjes gebruiken om je haar in zones te verdelen, zodat je zeker weet dat je alles hebt gehad en je bepaalde plukken niet meerdere keren langsgaat.

Steek de stekker van de stijltang in het stopcontact en stel de temperatuur in. Doorgaans wordt 185 °C gebruikt. Welke warmtes beschikbaar zijn, is afhankelijk van welk model stijltang je hebt gekocht. Heb je fijn of beschadigd haar? Kies dan een lagere temperatuur. Wanneer je gezond en stug haar hebt, kun je de temperatuur iets hoger instellen. Pak vervolgens een pluk haar en begin vlak bij de haarwortel met stijlen. Zorg ervoor dat de hete stijltang je schedel niet raakt. Houd de tang horizontaal en ga langs de pluk langzaam naar beneden. Klem de tang niet te stevig vast om te voorkomen dat je haar breekt. Wil je krullen of golven in je kapsel? Maak dan draaiende bewegingen met de stijltang wanneer je naar beneden gaat.

Hoe maak je een stijltang schoon?

Hoe maak je een stijltang schoon?

Bij gebruik van een stijltang kunnen er bacteriën ontstaan op de tang zelf. Daarnaast komen resten van haarverzorgingsproducten die je gebruikt op de tang terecht. Gelukkig is de stijltang gemakkelijk schoon te maken. Zorg ervoor dat je de stekker uit het stopcontact haalt voordat je hiermee begint. Wacht ook totdat de tang volledig is afgekoeld, zodat je je vingers niet verbrandt. Je kunt de stijltang schoonmaken met een vochtig doekje. Is een grondige reiniging noodzakelijk? Dan kun je ook een watje met een beetje ontsmettingsalcohol gebruiken.