MM logo red

Geruchten: komt er een nieuwe Samsung Galaxy Z Fold en Flip uit in 2024?

Roel14 JUNI 2024
unknown description

Samsung bracht in augustus 2023 de Galaxy Z Fold 5 en de Galaxy Flip 5 uit. Bijna een jaar later zijn er hardnekkige geruchten dat Samsung de opvolgers van deze smartphones al klaar heeft staan. Op deze pagina vind je de meest recente geruchten over deze mogelijk nieuwe telefoons uit de Galaxy Z-serie. Let op: de informatie op deze pagina is niet officieel bevestigd.

Op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf je in met je mailadres en wees als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over de nieuwste Samsung Galaxy-smartphones.

Schrijf je in

Flinke upgrade voor de duurzaamheid

Flinke upgrade voor de duurzaamheid

Volgens de geruchten wil Samsung een grote duurzaamheidsslag slaan met hun nieuwe modellen van de Galaxy Z Fold en Z Flip. Zo krijgen de smartphones naar verluidt een krachtigere batterij dan hun voorgangers. Een andere toevoeging die de duurzaamheid van de telefoons moet verbeteren is een groter vapor chamber. Zo hoeven de smartphones minder hard te werken om op temperatuur te blijven bij intensief gebruik en gaan ze uiteindelijke langer mee. Tot slot zouden de nieuwe telefoons worden voorzien van zogenaamd Gorilla Glass Victus 2, wat ervoor moet zorgen dat de behuizing en het scherm tegen een flinke stoot kunnen.

Nieuw design: net iets dikker en scherpe randen

Nieuw design: net iets dikker en scherpe randen

Op het internet circuleren foto’s rond van de modellen van de Samsung Galaxy Z-smartphones. Als deze foto’s inderdaad echt zijn, mogen we iets dunnere smartphones verwachten ten opzichte van de Galaxy Fold 5 en Flip 5. Dit heeft vooral te maken met het eerdergenoemde Gorilla Glass Armor. Wat verder opvalt zijn de scherpe randen van de nieuwe Galaxy Fold en Galaxy Flip. De randen van de Fold 5 en de Flip 5 liepen juist rond af. Een laatste opvallend designverschil is de Armor Titanium behuizing die volgens de geruchten op de nieuwe Galaxy Z-smartphones komt. Dit geeft de telefoons een strakke, elegante look.

Haarscherp beeldscherm van topkwaliteit

Haarscherp beeldscherm van topkwaliteit

Als de geruchten kloppen, krijgen de nieuwe smartphones uit de Samsung Galaxy Z-serie opnieuw een Dynamic 2x 120Hz AMOLED-beeldscherm. Dit zou betekenen dat Samsungliefhebbers wederom kunnen genieten van levendige beelden en een zeer soepele gebruikerservaring, net zoals bij de Galaxy Fold 5 en Flip 5.

Maak kraakheldere foto’s en video’s

Maak kraakheldere foto’s en video’s

Fanatieke foto- en videoliefhebbers zullen enthousiast reageren op de geruchten over de camera die op de nieuwe vouwbare smartphones van Samsung zou zitten. Met een hoofdcamera van 50 megapixels, een ultragroothoeklens van 12 megapixels en een telefotocamera van 10 megapixels moet je ook beelden van heel hoge kwaliteit kunnen maken.

Profiteer van slimme AI-functies

Profiteer van slimme AI-functies

De ontwikkeling van handige AI-technologie gaat razendsnel en volgens de geruchten gaan de nieuwe Samsung Galaxy Z-smartphones daar volledig in mee. De telefoons zouden beschikken over Samsung Galaxy AI. Dit zijn slimme functies die het gebruiksgemak flink verhogen. Galaxy AI werd geïntroduceerd op de Samsung Galaxy S24 en zou nu dus ook op de nieuwe telefoons uit de Galaxy Z-serie zitten.

Bronnen

  • https://smartphonemagazine.nl/nl/2024/03/27/samsung-galaxy-z-fold-6-innovatie-in-de-ervaring-van-opvouwbare-smartphones/
  • https://www.galaxyclub.nl/nieuws/eerste-persafbeelding-samsung-galaxy-z-flip-6-en-z-fold-6-verrast-amper/
  • https://smartphonemagazine.nl/nl/2024/03/27/samsung-galaxy-z-fold-6-innovatie-in-de-ervaring-van-opvouwbare-smartphones/
  • https://tweakers.net/nieuws/219200/onleaks-toont-renders-van-iets-dikkere-samsung-galaxy-z-flip6.html

Bekijk soortgelijke artikelen