MM logo red

Bestrijd allergenen zoals pollen en stof, het hele jaar door

Thijs19 OKTOBER 2023

Dyson luchtreinigers verwijderen 99,95% van de deeltjes zo klein als 0,1 micron¹.

De lucht in huis kan tot 5 keer meer vervuild zijn dan de lucht buitenshuis.

Dyson Purifier - Wat kan het product

Ons huis lijkt misschien een veilige plek waar we verontreinigende stoffen kunnen buitensluiten. Maar er is een grote kans dat we ze binnenshuis insluiten samen met andere allergenen zoals huisstof, huisdier allergenen en pollen. Bovendien kunnen virussen zich ook gemakkelijker verspreiden in gesloten ruimtes, en kunnen bacteriën zelfs in de meest voorkomende ruimtes in huis gedijen. Daarom is luchtreiniging binnenshuis belangrijk.Bekijk de Dyson Humidify + CoolPure CoolTP07 Purifier en TP09 Purifier

Veelvoorkomende allergenen in huis

Dyson Purifier - Veelvoorkomende allergenen - Pollen

Pollen

Pollen van bomen en grassen kunnen krachtige allergenen zijn, en niet alleen in het pollenseizoen. Ze komen in ons huis terecht waar ze zich kunnen ophopen en maanden later een piekconcentratie bereiken.

Dyson Purifier - Veelvoorkomende allergenen - Huisstofmijt

Huisstofmijt

Stof is niet alleen lastig en vies. Het kan potentieel schadelijke stoffen bevatten, sommige die zelfs al tientallen jaren oud zijn. Deze stoffen kunnen binnenshuis in uw lucht blijven hangen en zelfs bijdragen aan de symptomen van mensen die last hebben van huisstofmijtallergieën.

Dyson Purifier - Veelvoorkomende allergenen - Huidschilfers dieren

Huidschilfers van huisdieren

Speeksel, haar en huidschilfers van huisdieren geven vaak aanleiding tot een allergie. Ze kleven gemakkelijk aan meubels, beddengoed en bekleding en kunnen in de lucht blijven zweven. Huisdierhaar kan ook andere allergenen in de lucht meedragen, zoals pollen, stofmijt en schimmel.

Bestrijd allergenen met Dyson Purifiers

Dyson Purifier - Bestrijd allergenen met Dyson Purifiers - Waarom purifiers

Dyson luchtreinigers kunnen allergenen binnenshuis tot 99,95% uit de lucht verwijderen.¹ Volgens het European Centre for Allergy Research (ECARF) helpt dit de symptomen van mensen met hooikoorts of allergisch astma⁴ aanzienlijk te verlichten.

Dyson Purifier - Bestrijd allergenen met Dyson Purifiers - Features

Dyson luchtreinigers detecteren automatisch allergenen in de lucht, diagnosticeren ze en geven deze vervolgens in real-time weer op het LCD scherm. Om te voorkomen dat vervuilende stoffen weer in de lucht komen, is in Dyson's nieuwste luchtreinigers niet alleen het filter afgedicht volgens HEPA-normen, maar de hele luchtzuiveringsventilator. Dus wat naar binnen gaat, blijft binnen². Dankzij Dyson Air Multiplier™-technologie kunnen Dyson luchtreinigers de circulatiekracht genereren om de hele kamer te zuiveren³.

Het testen van Dyson-luchtreinigers op het COVID-19 virus

Het testen van Dyson-luchtreinigers op het COVID-19 virus

De COVID-19 pandemie heeft afgelopen jaren plotseling de rol van ventilatie en luchtzuivering sterk onder de aandacht gebracht, waardoor het testen en het vangen van het COVID-19 virus belangrijk is geworden. Bij Dyson staan strenge tests centraal om ervoor te zorgen dat de luchtreinigers goed werken in de real-life wereld. Wetenschappers en ingenieurs van Dyson volgden een tweeledige benadering om de prestaties van een Dyson in een real life omgeving te testen: door zowel een levend SARS-CoV-2-virus in een kleine kamer te gebruiken als te testen in een grote kamer met een wetenschappelijk aanvaard surrogaat van het SARS-CoV-2-virus (de virus Phi-6 bacteriovaag). Welke stof, allergenen en virussen opvangt, waaronder het COVID-19 virus.

Superieure Dysontechnologie

Dyson Purifier - Superieure Dysontechnologie - Luchtkwaliteit

Detecteert, reageert automatisch en geeft realtime luchtkwaliteit weer

Dyson luchtreinigers detecteren automatisch deeltjes en gassen in de lucht en stellen dan een diagnose die ze in realtime op het scherm weergeven.

Dyson Purifier - Superieure Dysontechnologie - HEPA 13

Volledig afgedicht volgens HEPA H13 standaard– wat naar binnen gaat, blijft binnen²

Dyson luchtreinigers hebben een volledig afgesloten luchtstroom- en filtratiesysteem om lekken van vuile lucht te voorkomen². Dus wat naar binnen gaat, blijft binnen. De HEPA H13- en actieve koolfilters verwijderen gassen en 99,95% van de verontreinigende stoffen zo klein als 0,1 micron¹.

Dyson Purifier - Superieure Dysontechnologie - Luchtcirculatie

Circuleert gereinigde lucht door de hele kamer³

Alleen Dyson luchtreinigers hebben de Air Multipler™-technologie om vuile lucht te verwijderen en schone lucht tot in elke hoek van de kamer te verspreiden³. Dyson luchtreinigers generen een unieke luchtverspreidingslus die de luchtstroom tot tienmaal vermenigvuldigt.

Dyson Purifier - Superieure Dysontechnologie - POLAR test

Getest voor echte woonhuizen met POLAR Test

Dyson luchtreinigers zijn ontworpen voor echte woonhuizen. Om deze reden hebben we dan ook onze POLAR-test ontwikkeld. De test is op basis van een grotere ruimte van 81 m³, negen verschillende sensoren verzamelen continu luchtkwaliteitsgegevens in de hele ruimte, wat ervoor zorgt dat de gereinigde lucht gelijkmatig wordt verdeeld in elke hoek.

1 Getest volgens EN1822. Deeltjes zo klein als 0,1 micrometer.

2 Fijnstoftest met DEHS-olie zoals omschreven in EN1822 binnen een kamer omschreven in ASTM F3150. Getest in Max-modus bij IBR US, voor een volledig toestelrendement van meer dan 99,95%.

3 In de maximale instelling. Getest op luchtverspreiding en renigingsvolume in een kamer van 81 m³.

4 European Centre for Allergy Research. (2016, November). ECARF Seal of Quality: Criteria for allergy-friendly Air Purifiers. ECARF. https://ecarf-siegel.org/wp-content/uploads/ECARF_Criteria_AirPurifiers-21-11-16-2.pdf

5 Hulin et al, Respiratory Health and Indoor air pollutants based on quantitative exposure assessments, European Respiratory Journal, October 2012.

6 TP09, TP07, TP7A, en HP07 zijn door ECARF gecertificeerd als allergievriendelijk.