Entertainment

Ook op het gebied van home entertainment kunt u bij Belkin terecht. Er zijn mediaspelers, headphones, en speciale docking stations die van een iPad een echt home theater maken. Ook is er een mobiele televisieontvanger.

Kabels

Om een en ander met elkaar te verbinden heeft Belkin de nodige kabels, in alle soorten en maten en voor elke mogelijke aansluiting. Of het nu gaat om audio of video, iPad of Android-tablet of computers, de juiste kabel zit er altijd bij. Uiteraard van de beste kwaliteit en met de beste connectoren.

Assortiment

Vrijwel iedereen kent inmiddels Belkin als leverancier van handige accessoires voor smartphones, tablets, notebooks en MacBooks. Daarnaast heeft Belkin producten voor home automation en netwerken.

Computeraccessoires

De producten waar Belkin ooit bekend mee werd, zijn de accessoires voor computers, en het merk is nog steeds zeer sterk in deze productcategorie. Denk aan hubs en docking stations, notebookstandaarden en natuurlijk tassen en kabels, zowel voor iMacs en MacBooks als voor Windows-notebooks en -desktops.

Mobiele accessoires

Voor smartphones en tablets heeft Belkin een keur aan accessoires. Er zijn opladers, hoesjes, sportarmbanden en nog veel meer. Ook zijn er een heleboel accessoires die het gebruik van de smartphone in de auto vergemakkelijken, zoals opladers. Ook voor de tablet heeft Belkin producten, zoals cases met ingebouwde toetsenborden, beschermhoezen en houders.

Connected home

Met WeMo levert Belkin producten die home automation werkelijkheid maken. Het systeem bestaat uit schakelaars, stopcontacten en een babyfoon, die allemaal op afstand kunnen worden bestuurd met de smartphone. Al deze apparaten werken met de speciale gratis WeMo-app voor iOS en Android.

Netwerk

Belkin heeft een uitgebreide reeks producten om alle apparatuur in huis aan het netwerk te verbinden. Van routers tot extenders en mobiele ontvangers. Met deze producten zorgt u voor complete dekking en vlekkeloze ontvangst in het hele huis.

Belkin

De verbindende factor

Belkin is opgericht in 1983 door Chet Pipkin. Deze jonge, afgestudeerde geschiedkundige zag dat na de staalindustrie en de stoommachine in de negentiende eeuw, de computer de volgende grote verandering in de wereld zou brengen. Chet Pipkin was het ook opgevallen dat veel mensen worstelden met het verbinden van hun computer met allerlei randapparatuur. Standaardkabels waren nog een zeldzaamheid in die tijd. Pipkin maakte aan de eetkamertafel bij zijn ouders een stuk of tien computerkabels, met een soldeerbout, een kabelstripper en gekochte connectoren, en verkocht deze aan computerwinkels in de buurt. Na een jaar bedroeg de omzet al 180 duizend dollar, en Belkin was een feit.

Netwerkplatform

Belkin maakt op mensen geïnspireerde producten die technologie gebruiken om het leven van alledag te verrijken. Van draadloze thuisnetwerken, entertainment, mobiele accessoires en energiebeheer tot een brede mix van USB-accessoires en kabels, vormen de producten van Belkin de schakel tussen mensen en de dingen waar ze van houden. Met de overname van Linksys in 2013 ontstond een krachtig platform voor netwerktechnologie. Het nieuwe Belkin, bestaande uit producten van Linksys en Belkin, heeft 1.500 medewerkers en verkoopt in meer dan 100 landen.