MM logo red

Opvolger Samsung Galaxy S22: dit zijn de geruchten

Roel15 DECEMBER 2022
undefined

De doorgewinterde Samsung-fan heeft het al met potlood in zijn agenda staan: de vermoedelijke lancering van de opvolger van de Samsung Galaxy S22 in het voorjaar van 2023. De verwachtingen zijn hooggespannen en de geruchtenmachine draait op volle toeren. Op deze pagina staan de meest betrouwbare speculaties onder elkaar en kun je jouw e-mailadres achterlaten. Zo blijf je op de hoogte van de lancering en heb je het nieuwste model straks als eerste in huis.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Wat wordt de officiële naam?

Samsung smartphone

Er lijkt weinig discussie te bestaan over de naam. Logisch, aangezien het de opvolger is van de huidige Samsung Galaxy S22 en de in 2021 gelanceerde Samsung Galaxy S21. Naar verwachting zal Samsung weer 3 nieuwe modellen lanceren. Kenners spreken hier over de Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23 Plus en Samsung Galaxy S23 Ultra, maar dit is nog niet bevestigd door Samsung.

Design: hoe ziet de nieuwe Samsung Galaxy eruit?

Design: hoe ziet de nieuwe Samsung Galaxy eruit?

Eind september zijn de eerste vermeende beelden van de komende Samsung-smartphone gelekt. Wat direct opvalt is dat de telefoon veel weg heeft van de Galaxy S22 Ultra. De hoeken zijn wat ronder en de camera’s zitten niet meer op een afzonderlijk eiland maar zijn verwerkt in de behuizing. Qua afmetingen zal de smartphone weinig verschillen met zijn voorganger. De Koreaanse fabrikant laat zo de 3 smartphone-modellen meer op elkaar lijken. Naar verwachting zal de opvolger van de Samsung Galaxy S22 verschijnen in beige, zwart, groen en lichtroze.

Display en accu: kleine en grote upgrades

Display en accu: kleine en grote upgrades

De grote batterij-upgrade blijft nog even uit. De nieuwe Samsung-modellen krijgen volgens ingewijden een upgrade van 200 mAh per model. Hiermee komt de batterijcapaciteit van de S22-opvolger uit op 3900 mAh, 4700 mAh en 5000 mAh. Het scherm blijft waarschijnlijk even groot. Wel is er gesleuteld aan de helderheid. Kenners praten over een 2200 nits scherm. Hoe meer nits, hoe helderder je scherm. Zo kun je makkelijker je scherm bekijken in direct zonlicht. Ter vergelijking: de helderste smartphone op de markt heeft nu ‘maar’ 2000 nits.

Camera: wat voor plaatjes schiet je ermee?

Camera: wat voor plaatjes schiet je ermee?

Ben jij gek op fotograferen? Dan kan dit zomaar de reden zijn om voor de opvolger van de S22 te kiezen. Een van de hoogtepunten in het speculatiecircuit is de camera. Ingewijden spreken over een 200-megapixelcamera. Een flinke upgrade ten opzichte van de S22 Ultra met een 108-megapixelcamera. Wat betreft andere cameraspecificaties is het nog even afwachten. Wel denken kenners dat de telelenscamera met 10-megapixelcamera en 10x optische zoom nog een jaartje meegaat.

Prestaties: wat zit er onder de motorkap?

prestaties

Een andere grote verandering bij de nieuwe Samsung-smartphone is de processor. Het lijkt erop dat Samsung eindelijk wereldwijd dezelfde chip gaat gebruiken. Op dit moment verschillen de chips van Samsung per regio. Zo draait de Samsung Galaxy S22 in Europa op een Exynos 2200-chip terwijl het Amerikaanse model over een Snapdragon 8 Gen 1-chip beschikt. De laatstgenoemde is over het algemeen iets beter en duurzamer dan de Europese variant, tot frustratie van Europese gebruikers. Dit is vanaf het volgende Samsung-model verleden tijd. Alle smartphones beschikken dan over de verbeterde Snapdragon 8 Gen 2-chip.

De nieuwste Samsung-smartphone van het moment: S22

Nieuwe Samsung telefoon nodig? Dit zijn de nieuwste modellen in 2023

De Koreaanse smartphonefabrikant heeft dit jaar 3 populaire series op de markt gebracht. Dat is de high-end Samsung Galaxy S22-serie, bestaande uit 3 modellen, de goedkopere Samsung Galaxy A-serie met vergelijkbaar design, en de Galaxy Z. Deze laatste serie bestaat uit 2 bijzondere modellen die op te klappen zijn tot broekzakformaat of uit te klappen tot minitablet.

Samsung-smartphones vergelijken