Mediamarkt Logo

Houd je apparaten slim, zodat ze geen domme dingen doen

Thijs3 JUNI 2024
unknown description

Up-to-date smarthome-producten zijn veiliger en werken beter. De Rijksoverheid werkt samen met MediaMarkt om het updaten van slimme apparaten te stimuleren. Slimpie helpt je daarbij! Houd je apparaten slim, zodat ze geen domme dingen doen. Doe je updates!

Wat zijn slimme apparaten?

Wat zijn slimme apparaten?

De meeste huishoudens hebben een of meerdere slimme apparaten. Smart-producten zijn verbonden met het internet, kun je op afstand bedienen via een app en geven je informatie over bijvoorbeeld je stroomgebruik. Ook kan het zijn gedrag op jouw levensstijl aanpassen. Dit heeft veel voordelen. Met een slimme thermostaat beheer je bijvoorbeeld gemakkelijk het klimaat in huis en voorkom je energieverspilling. Een slimme deurbel zorgt ervoor dat je altijd weet wie er voor je deur staat, ook als je niet thuis bent. Dankzij een slimme speaker kun je vanaf je bank of bed met spraakopdrachten muziek afspelen zonder dat je naar het apparaat toe hoeft te lopen. Of laat je robotstofzuiger alvast je woning schoonmaken. Slimme camera’s zorgen voor extra veiligheid in en rondom je woning. Al deze apparaten zijn vaak te koppelen, zodat je alle smarthome-producten bij elkaar hebt in een smarthome-hub. Dit maakt je leven eenvoudiger, veiliger en energiezuiniger.

Waarom is het belangrijk om je slimme apparaten te updaten?

Waarom is het belangrijk om je slimme apparaten te updaten?

Het is belangrijk om regelmatig je slimme apparaten te updaten, het liefst meteen wanneer er een nieuwe update beschikbaar is. Dit doe je niet alleen om softwareproblemen te verhelpen of om ervoor te zorgen dat je apparaten weer optimaal werken; het versterkt ook je veiligheid. Je wilt immers niet dat internetcriminelen toegang kunnen krijgen tot je gegevens. En je wilt ook niet dat ze je beveiligingscamera’s of babyfoon kunnen overnemen en zo weten wat er allemaal bij jou thuis gebeurt. Bovendien zorg je er zo ook voor dat je altijd beschikt over de nieuwste features.

De slimme speaker vol karakter: Slimpie

Slimpie is in het leven geroepen om jou eraan te helpen herinneren dat je je slimme apparaten moet updaten. Want als je jouw apparaten slim houdt, voorkom je dat ze domme dingen gaan doen. Controleer regelmatig of je slimme aparaten een nieuwe update nodig hebben en houd je huis veilig en beschermd.

Wil je testen hoe up-to-date jouw slimme apparaten zijn? Ga dan naar doejeupdates.nl voor de Huis IQ Test met Slimpie als quizmaster.

Hoe update je slimme apparaten?

Hoe update je slimme apparaten?

De meeste slimme producten zijn eenvoudig te updaten. Om te controleren of er een update beschikbaar is, ga je naar de app waaraan je slimme apparaat gekoppeld is. Volg deze stappen:

  1. Open de app van je slimme apparaat op je smartphone of tablet.
  2. Ga naar ‘Instellingen’ en selecteer ‘Updaten’.
  3. Je apparaten worden nu bijgewerkt.

Zet vooral waar mogelijk ‘Automatische updates’ aan; dan zullen de apparaten vanzelf bijgewerkt worden. Zorg ook altijd dat de app zelf up-to-date is. Dit kun je doen door in de App Store of Google Play Store de app van je slimme apparaat op te zoeken en bij te werken.

Bekijk soortgelijke artikelen