Mediamarkt Logo

Voorjaarsschoonmaak: dat ruimt pas lekker op!

De krokussen steken hun kopjes boven het gras, de merels zingen steeds vroeger hun lied en kijk de zon eens lekker door de ra… Ach wat zijn de ramen vies! En waar komt die pluisdeken onder de bank vandaan? Nu je eens goed kijkt is het hele huis eigenlijk wel toe aan een grote schoonmaak. Met deze tips en slimme apparaten is de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak zo gebeurd.

In één beweging je vloer zuigen en dweilen

In één beweging je vloer zuigen en dweilen - Images

Heerlijk zo’n groot oppervlak, daar zie je snel resultaat van je harde schoonmaakwerk. Met een krachtige stofzuiger zuig je harde vloeren snel schoon. Nog even met de dweil erachteraan en je vloer blinkt weer als nieuw. Wist je dat er stofzuigers zijn waarmee je kunt zuigen én dweilen? De PHILIPS XC8349/01 Aqua Plus 8000 is er zo een. Deze krachtige stofzuiger heeft een 2-in-1-mondstuk waarmee je vuil, vlekken en stof in één keer opzuigt terwijl je ook dweilt. Dat bespaart je behoorlijk wat tijd. Voor kleden en tapijten gebruik je alleen de zuigfunctie. Toch nog teveel werk? Dan past de IROBOT Braava Jet m6 dweilrobot wellicht beter bij jou. Deze krijg namelijk een seintje van de Roomba i7558 als deze klaar is, en gaat vervolgens dweilen, ideaal!

stofzuigers bekijken

Razendsnel schone ramen

Razendsnel schone ramen

Gooi je spons en zeem aan de kant en maak je ramen schoon met een ruitenreiniger. Dit apparaat werkt op een accu en heeft een sproeifles en een apart waterreservoir. Doordat hij de waterdruppels meteen opzuigt, blijven er geen sporen achter op het raam. Ook andere gladde oppervlakken maakt hij streeploos schoon. Bijvoorbeeld spiegels, deuren, tegels en de kookplaat. De Kärcher WV 2 Premium Plus ruitenreiniger bijvoorbeeld is vederlicht waardoor je geen lamme armen krijgt tijdens het zemen. Werk je liever met stoom? Kies dan een stoomreiniger met een speciaal opzetstuk voor het schoonmaken van ramen.

Alle ruitenreinigers bekijken
Alle stoomreinigers met opzetstuk bekijken

Vliegensvlug je kleding schoon

Vliegensvlug je kleding schoon

Het voorjaar is een goed moment om je kleding onder de loep te nemen. Kleding met vlekken en vieze geurtjes fris je snel op in een slimme wasmachine zoals de Bosch WAU28S70NL. Deze wasmachine met een vulgewicht van 9 kg heeft een intelligent doseringssysteem dat automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toevoegt aan jouw was. Dat betekent minder verspilling en minder wasmiddelvlekken op je kleding. Geen tijd om een was te draaien? Gebruik een kledingstomer en stoom je kleren thuis. Een stoomreiniger warmt binnen een minuut op, waardoor je meteen kunt beginnen met kleding stomen. Kreukels, vlekken en nare luchtjes verdwijnen als sneeuw voor de lentezon. Benieuwd wat je nog meer met een stoomreiniger kunt schoonmaken? Voor deze schoonmaakklussen kun je een stoomreiniger gebruiken.

Bekijk alle wasmachines
Bekijk alle kledingstomers

Je auto spic en span

Je auto spic en span

Ook je auto kan na een lange winter een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Ingedroogde modder, blaadjes, hondenharen, dit is de tijd om eens grondig stof te zuigen. Qua stofzuiger kiezen: een kruimeldief of een snoerloze stofzuiger werkt het handigst. Je raakt niet verstrikt met het snoer en hebt daardoor een grote actieradius. Kies voor een variant met voldoende opzetstukken zodat je ook in de kleinste kieren en tussen de naden van de stoelen kan. Gebruik de SHARK IZ300EUT voor een huishouden met huisdieren. Geen vastzittende haren meer dankzij de Anti Hair Wrap technologie! Lange haren worden namelijk in de zuigmond klein gemaakt.

Bekijk alle steelstofzuigers
Bekijk alle kruimeldieven

Blinkend schone schermen

Blinkend schone schermen

Schermen zijn echte stofmagneten. Om schade te voorkomen maak je ze schoon met een speciaal reinigingsproduct. Neem tijdens het schoonmaken van je werkplek je computerscherm voorzichtig af met een schermreiniger en zachte doek. Hetzelfde doe je met de schermen van tablets, telefoons en tv’s.

Bekijk alle schermreinigers

Brandschone huishoudelijke apparaten

Frisse lucht zonder niezen

Frisse lucht zonder niezen

Wist je dat de luchtkwaliteit binnenshuis vaak slechter is dan buiten? Regelmatig luchten is daarom verstandig. Dus gooi die ramen open en laat de frisse voorjaarslucht naar binnen stromen. Helaas komen daarmee ook pollen naar binnen. Om hooikoortsklachten te verminderen zet je een luchtreiniger aan. Ook bij (fijn)stof, rook, huisdierenallergie, huisstofmijt en vieze luchtjes heeft het aanzetten van een luchtreiniger gezondheidsvoordelen. Hij maakt de lucht in huis schoon en vermindert allergische reacties. Ademt dat even lekker.

Bekijk alle luchtreinigers

Tiptop terras

Tiptop terras

Nog energie over? Met een hogedrukreiniger spuit je groene aanslag van je terras en verwijder je hardnekkig vuil van tuinmeubels, hekken en tuingereedschap. Nu alleen nog een parasol met stretcher en laat die zomer maar komen!

Bekijk alle hogedrukreinigers