• Binnen 2 uur ophalen in onze winkel

 • 7 dagen per week thuisbezorgd

 • Retourneren binnen 30 dagen

 • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Kies een winkel
Toon alle winkels

Op zoek naar een elektrische tandenborstel? Wij geven je advies

Soorten elektrische tandenborstels

Roterend-oscillerende tandenborstels (2D) - Images

Roterend-oscillerende tandenborstels (2D)

Roterend-oscillerende tandenborstels zorgen voor een ‘2D-reiniging’ van je gebit, wat simpel gezegd betekent dat de borstelharen trillen én ronddraaien. Het ontwerp van deze elektrische tandenborstels is geïnspireerd op professionele tandartsapparatuur. De ronde borstelkop past precies op het tandoppervlak en komt daardoor overal bij. Roterend-oscillerende tandenborstels zijn ideaal om te proberen of elektrisch poetsen met een ronde borstelkop iets voor je is. Deze modellen zijn namelijk relatief goedkoop en de techniek zorgt voor een prima tandplakverwijdering.

Plus- en minpunten van roterend-oscillerende tandenborstels

+ Prima tandplakverwijdering
+ Relatief goedkoop en daardoor ideaal om elektrisch poetsen te proberen
- Geen extra functies
- Geen extra poetsstanden
- Andere poetstechniek moet worden aangeleerd

Bekijk alle modellen
Roterend-pulserende tandenborstels (3D) - Images

Roterend-pulserende tandenborstels (3D)


Elektrische tandenborstels met een 3D-reinigingstechniek hebben een ronde borstelkop die tegelijkertijd ronddraait, trilt en heen-en-weer beweegt. Ook bij deze tandenborstels is het ontwerp geïnspireerd op professionele tandartsapparatuur. Tijdens het poetsen beweegt de tandenborstel naar de tand toe (en maakt dus een pulserende beweging), waardoor de borstelharen nog beter tussen de tanden komen dan bij 2D-reiniging. 3D tandenborstels zijn vaak uitgerust met extra functies en verschillende poetsstanden. Daarnaast zijn er verschillende modellen die speciaal ontwikkeld zijn om bijvoorbeeld je tanden witter te maken of tandvleesproblemen te voorkomen.

Plus- en minpunten van roterend-pulserende tandenborstels

+ Betere reiniging dan 2D
+ Borstelharen komen ook tussen de tanden
+ Modellen met extra functies en verschillende reinigingsstanden verkrijgbaar
+ Modellen verkrijgbaar die aansluiten bij een bepaalde reinigingsbehoefte
- Hogere aanschafprijs dan modellen met een 2D-reinigingstechniek
- Andere poetstechniek dan bij het poetsen met een manuele tandenborstel

Bekijk alle modellen
Sonische tandenborstels - Images

Sonische tandenborstels

Het ontwerp van de borstelkop van sonische tandenborstels lijkt op die van een normale handtandenborstel. Bij het poetsen maakt de borstel automatisch heen-en-weergaande bewegingen. De overstap van een manuele tandenborstel naar een elektrische is hierdoor wat makkelijker dan die bij elektrische tandenborstels met een ronde borstelkop. De techniek die je gebruikt om je tanden te poetsen, is namelijk precies hetzelfde. Tijdens het poetsen zorgen sonische trillingen ervoor dat er waterbellen tussen je tanden komen. Hierdoor wordt er ook tussen je tanden gereinigd.

Plus- en minpunten van sonische tandenborstels

+ Goede reiniging tussen tanden
+ Zelfde techniek als bij poetsen met een handtandenborstel
- Door de krachtige bewegingen moet je waarschijnlijk even wennen aan het poetsgevoel

Bekijk alle sonische tandenborstels

Handige functies

 • Poetsdruksensor

  Te hard op je tandenborstel drukken kan je tandvlees beschadigen, maar zorgt er ook voor dat de borstelharen niet heen en weer kunnen bewegen. Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, kan de tandenborstel zijn werk dan niet (goed) doen. Een poetsdruksensor registreert hoeveel druk je op je tandenborstel zet en geeft een waarschuwing wanneer dit te hard is.

 • Timer

  Een timer geeft aan wanneer de door tandartsen aangeraden poetstijd van 2 minuten erop zit. Sommige elektrische tandenborstels hebben een timer die nog iets verder gaat: deze geven om de 30 seconden een seintje dat het tijd is om een ander gedeelte (kwadrant) van je mond te poetsen. Zo weet je zeker dat je lang genoeg poetst en ieder gedeelte van je gebit voldoende aandacht geeft.

 • Poetsstanden

  Hoe meer poetsstanden een elektrische tandenborstel heeft, hoe beter je de tandenborstel aan jouw wensen kunt aanpassen. De meeste tandenborstels zijn voorzien van maximaal 2 poetsstanden (een normale stand en een zachte stand), maar er zijn ook elektrische tandenborstels met meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een massagestand voor je tandvlees, een poetsstand voor gevoelige of wittere tanden of een extra grondige reiniging.

 • Kindertandenborstels

  Kinderen hebben een kleinere mond en kleinere tanden dan volwassenen. Om die reden zijn er elektrische kindertandenborstels ontwikkeld. Kindertandenborstels hebben extra zachte borstels die het kindergebit beschermen. Deze borstels zijn bovendien kleiner, wat makkelijker poetsen is. Voor sommige kindertandenborstels is er een app ontwikkeld. Deze app leert kinderen op spelende wijs de juiste poetsgewoonten aan.

  Bekijk alle kindertandenborstels

 • Opzetborstels

  Opzetborstels zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er opzetborstels speciaal voor het reinigen van gevoelige tanden, het verwijderen van verkleuringen, het reinigen van beugels en meer. Bij je keuze van een elektrische tandenborstel kun je erop letten of de door jou gewenste opzetborstel erbij zit. Mocht dit niet zo zijn, zijn deze ook apart verkrijgbaar.

  Bekijk alle opzetborstels

 • SMART-tandenborstels

  Ook elektrische tandenborstels worden steeds moderner en interactiever. Er bestaan tegenwoordig modellen die je draadloos, via bijvoorbeeld bluetooth of wifi, met een app verbindt. Zo’n app helpt je op de juiste manier te poetsen, vertelt wanneer je het volgende kwadrant moet poetsen, wanneer de door tandartsen aanbevolen poetstijd verstreken is en slaat je poetsvoortgang op. Het is hierdoor mogelijk je tandarts inzicht te geven in je poetsgewoonten waardoor hij je beter kan adviseren.

Accu

Accu - Images

Vrijwel alle elektrische tandenborstels werken op een accu. Er zijn twee soorten: de lithium-ion accu (Li-Ion) en de nikkel metaal hybride accu (Ni-MH). Een Li-Ion accu zorgt, in tegenstelling tot een Ni-MH accu, voor constante power. Wat dit oplevert? Een tandenborstel die altijd krachtig blijft werken, zelfs als de accu bijna leeg is.

Bij beide accu’s is de werkwijze voor het opladen hetzelfde. Je tandenborstel wordt opgeladen op de losse oplader. Maar waar je een Li-ion accu beter niet geheel leeg kan laten gaan, is dit bij de Ni-MH accu wel het geval. Op de onderzijde van een elektrische tandenborstel staat welke accu erin zit.Vervangende opzetborstel

Om effectief met je elektrische tandenborstels te blijven poetsen, is een vervangende opzetborstel een onmisbaar accessoire. Net als bij een manuele tandenborstel raden tandartsen aan om de opzetborstel van je elektrische tandenborstel om de drie maanden te vervangen. De borstelharen raken na verloop van tijd hun stugheid kwijt, waardoor ze minder goed tussen je tanden komen en ook op het tandoppervlak aan reinigingskracht verliezen. Door je opzetborstel tijdig te vervangen, kun je voorkomen dat er tandvleesproblemen, tandsteen en/of gaatjes ontstaan. Je zult merken dat je tanden na het poetsen met een nieuwe opzetborstel weer net zo schoon aanvoelen als toen je je elektrische tandenborstel voor het eerst in gebruik nam.

Monddouches en flosapparaten

Monddouches en flosapparaten zorgen ervoor dat het vuil tussen je tanden op een veilige manier verwijderd wordt. Ze werken effectiever dan flossdraad en je loopt minder risico dat je tandvlees gaat bloeden. Er zijn twee soorten: flosapparaten die lucht blazen en op die manier het tandplak tussen je tanden wegblazen en flosapparaten die het tandplak met behulp van water of mondwater tussen je tanden wegspoelen.

Bekijk alle monddouches

Bekijk alle flosapparaten

Tongreiniger

Met een tongreiniger verwijder je het vuil en de bacteriën op je tong. Dit accessoire draagt bij aan een betere mondhygiëne en een frissere adem.

Bekijk alle tongreinigers