Assortiment

Hoewel car entertainment tot de belangrijkste producten van Pioneer behoren, is het merk ook bekend van zijn audio/video-apparatuur, headphones en DJ gear.

Car entertainment

Pioneer is wereldwijd bekend om zijn uitstekende autoradio’s, cd/dvd-spelers voor in de auto en navigatiesystemen. Er zijn zelfs speciale systemen die u kunt koppelen aan uw smartphone en waarmee u muziek kunt afspelen, telefoneren en nog veel meer.

Audio/video

De audio- en videosystemen van Pioneer bestaan uit versterkers en receivers met surround sound aansluitingen, Blu-ray- en dvd-spelers, soundbars, stereocomponenten en complete homecinemasets. Daarnaast zijn er draadloze portable speakers voor onderweg.

Headphones

Pioneer heeft een complete serie headphones, zowel in-ear, als over-ear en on-ear, waarvan sommige modellen ook zijn voorzien van een microfoon. Verder is er een uitgebreide keuze uit professionele modellen voor DJ’s.

DJ gear

Het merk heeft sowieso alles voor de moderne DJ, zoals is te zien aan de speciale cd-spelers, platenspelers, mixers, controllers en effectboxen. Er zijn ook speciale luidsprekers.

Pioneer

De kunst van het innoveren

De historie van Pioneer begint in 1938 als Nozomu Matsumoto Japans eerste dynamische luidspreker ontwikkelt. Inmiddels is het Japanse bedrijf uitgegroeid tot wereldwijd marktleider op gebied van Home entertainment, Car entertainment en DJ gear. Pioneer is de uitvinder van de CD-speler voor in de auto, het XGA plasmascherm, de karaoke set en het GPS navigatiesysteem voor in de auto.

In zijn werkplaats werkt Nozomu Matsumoto met zijn enige werknemer een jaar lang aan de A-8 speaker. De passie voor het uitvinden wordt gecombineerd met het reguliere werk, het bouwen en repareren van radio’s. Nozomu Matsumoto heeft de droom om met nieuwe technologie en producten voor een breed publiek beter geluid bereikbaar te maken. Deze filosofie passen we tot op de dag vandaag toe als we vindingen ontwikkelen voor de weergave van muziek, beeld en geluid.