Assortiment

HP maakt al enige tijd geen rekenmachines en digitale camera's meer. Het assortiment voor consumenten bestaat nu uit laptops, tablets, pc's, monitoren en printers en scanners.

Laptops

HP biedt een groot arsenaal aan traditionele laptops, in iedere gewichtsklasse en met bijna iedere denkbare schermgrootte. Ze hebben bijna allemaal Windows 8 of hoger aan boord. Inmiddels zijn er ook Chromebooks van HP. Deze laptops draaien op het speciale ChromeOS, dat altijd up-to-date is en dat ideaal is voor wie veel online werkt. Daarnaast zijn er convertible laptops, zoals de Pavillion x360-reeks. Deze hebben een 360 graden draaibaar scherm. Daarmee is de laptop in een handomdraai te veranderen in een tablet met groot scherm. De 2-in-1-laptops hebben een scherm dat los te klikken is van het toetsenbord, zodat een tablet ontstaat.

Tablets

De HP Slate- en Slate Pro-tablets (6, 7 en 8 inch) en de HP 8 en HP 10 Plus zijn snel, veelzijdig en gemakkelijk uit te breiden en draaien Android.

Pc's

De all-in-one-pc's van HP bieden de ideale combinatie van een complete pc met groot scherm en ruimte op het bureau. De towers van HP zijn krachtige computers zonder monitor, die op of onder het bureau kunnen staan. Dankzij de krachtige processor en de grafische mogelijkheden zijn ze even geschikt voor entertainment als voor productiviteit.

Monitoren

Ook losse monitoren heeft HP in tal van verschillende schermgroottes. De nieuwste modellen beschikken over de IPS-technologie. Deze geeft de monitoren een betere kijkhoek en een realistischere kleurweergave. Verschillende monitoren hebben geïntegreerde speakers. De HP EliteDisplay is een 23 inch monitor met een aanraakscherm. Ideaal voor iedereen die productief aan de slag wil met Windows 8.

HP

Make IT Matter

Zoals veel succesvolle IT-bedrijven werd HP (Hewlett-Packard) opgericht in een garage. In 1939 begonnen William Hewlett en David Packard in Palo Alto met het ontwikkelen van wetenschappelijke instrumenten. Waarom het HP is en niet PH? Die volgorde werd bepaald door een muntje op te gooien. In de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde HP radio's, sonars en radars. In 1968 produceerde het bedrijf een krachtige rekenmachine die wel als de eerste pc wordt gezien. Begin jaren '80 bracht HP wel een echte pc uit. Vanaf de jaren '90 richt het bedrijf zich ook op consumenten. In 2002 stopte HP met het maken van rekenmachines. Dat jaar nam het bedrijf de grote computerproducent Compaq over. Behalve computers maakt HP onder andere ook printers, tablets en monitoren.

De garage waar HP begon, wordt gezien als de geboorteplaats van Silicon Valley, waar ook IT-bedrijven als Apple en Google nog steeds hun hoofdkantoor hebben.

Positieve invloed

Nieuwe mogelijkheden creëren met technologie die een positieve invloed heeft op mensen, bedrijven, de overheid en de samenleving. Dat is de missie van HP. Het bedrijf wil niet alleen bedrijven economisch vooruit helpen, maar is ook begaan met de gezondheid en het welzijn van mensen. Dat uit zich onder andere in de activiteiten in de gezondheidszorg (eHealth) en de bezorgdheid om de privacy van de gebruikers. Alle producten worden ontwikkeld met het milieu in gedachten.

Printers en scanners

De Photosmart-printers zijn ideaal drukken uw foto's in perfecte kwaliteit af. De multifunctionele Envy-printers beschikken over draadloze technologie. Daarmee kunt u de nieuwste printers overal vandaan hun werk laten doen. De Deskjet-printers zijn eenvoudig, voordelig en gebruiksvriendelijk. De Officejet-printers zijn ideaal voor een (kleine) kantooromgeving. In iedere categorie heeft HP multifunctionele printers, die ook als scanner en kopieerapparaat te gebruiken zijn.