• Binnen 30 minuten ophalen in onze winkel

  • 7 dagen per week thuisbezorgd

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

  • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Kies een winkel
Toon alle winkels

Jouw thuisbioscoop: dit heb je nodig

Thuis net zo genieten van een filmavondje als in de bioscoop? Tover je woonkamer dan om tot heuse thuisbioscoop. Maar hoe pak je dat aan? Uiteraard begint het bij scherp en helder beeld, maar ook zuiver geluid en de juiste verlichting zorgen ervoor dat je helemaal in je film opgaat. Maar welke tv moet je kiezen? En wat voor geluidssysteem en gadgets heb je nodig? We vertellen het je hier.

Bekijk de benodigdheden

Het begin: de tv kiezen

Bij een echte thuisbioscoopervaring hoort indrukwekkend beeld: helder, realistisch en het liefst ook lekker groot. Het populairste tv-formaat is 55 inch, maar afhankelijk van jouw woonruimte en persoonlijke voorkeur kun je ook gaan voor een grotere tv van 65, 70 of zelfs 75 inch. Een beeldscherm met Ultra HD 4K-resolutie geeft films in alle scherpte weer, waardoor je ieder detail meekrijgt. Dit wordt versterkt wanneer de tv HDR (High Dynamic Range) ondersteunt. Dit zorgt er namelijk voor dat je details terugziet in de meest donkere scènes of juist in heldere beelden vol (zon)licht.

Bekijk alle televisies

Omgeef jezelf met geluid

Het toevoegen van hoogwaardige audio is de volgende stap in het creëren van jouw thuisbioscoop. Met goed geluid lijkt het net alsof jij zelf ook in de film zit en de hoofdpersonen voor je neus staan. Voor zo’n levensechte beleving heb je zuivere surround sound nodig. Hier zorg je voor met een goede homecinemaset, zodat je overal om je heen van loepzuiver geluid geniet. Of kies er bijvoorbeeld voor om een soundbar of soundbase toe te voegen aan jouw set-up: prachtig geluid en meteen een stijlvolle toevoeging aan het interieur!

Bekijk alle home cinema-producten

Voeg slimme verlichting toe

Je maakt het jezelf nog gemakkelijker door jouw thuisbioscoop smart te maken. Dat kan op diverse manieren. We raden je in ieder geval slimme verlichting aan. Hiermee creëer je eenvoudig precies de goede bioscoopsfeer in jouw huiskamer omdat je met een app of jouw stem iedere gewenste helderheid of lichtscène instelt. En weet je wat? Sommige van deze lampen kleuren zelfs mee met de film die je kijkt.

Bekijk alle sfeerverlichting

Kies jouw favoriete content

Dan rest natuurlijk de vraag: wat ga je kijken? Misschien is het weer eens tijd voor jouw lievelingsfilm of –serie. Of wil je juist iets nieuws ontdekken? Gelukkig zijn er genoeg dvd’s, blu-rays en streamingdiensten om uit te kiezen.

Bekijk alle films en tv-series