• Binnen 30 minuten ophalen in onze winkel

 • 7 dagen per week thuisbezorgd

 • Retourneren binnen 30 dagen

 • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Kies een winkel
Toon alle winkels

Op zoek naar een inbouwkookplaat? Wij geven je advies

Soorten inbouwkookplaten

Inductiekookplaten - Images

Inductiekookplaat

Een inductiekookplaat gebruikt een elektromagnetisch veld voor verwarming. Tijdens het koken gaat er weinig energie verloren, omdat alleen de bodem van de pan verhit wordt en niet de plaat zelf. Ook gaat de warmte niet langs de pan. De bodem van de pan moet van ijzer of nikkel gemaakt zijn. Wanneer dit niet zo is, kun je van een inductieschijf gebruik maken. Normale inductiekookplaten werken met zones waar je de pannen op zet. Met Flex-inductie, een technologie waarmee de grootte van de pan automatisch wordt herkend, hoef je niet met zones te werken. Klaar met koken? Inductiekookplaten zijn gemaakt van glas en dus eenvoudig schoon te maken.

Plus- en minpunten inductie kookplaat

+ Weinig energie verloren
+ Voordelig in gebruik
- Minder voordelig bij aanschaf

Bekijk alle inductiekookplaten
Gaskookplaat - Images

Gaskookplaat

Gaskookplaten zijn in simpele en luxe uitvoeringen verkrijgbaar. Ze zijn redelijk energiezuinig en de bijbehorende pannen koop je al voor een kleine prijs. De plaat is aangesloten op de gasleiding, waardoor je de vlamsterkte snel en nauwkeurig kunt aanpassen. Het schoonmaken van de gaspitten en hoekjes is soms wel een klus. Dit wordt een stuk makkelijker met gas op glas. In dit geval is de kookplaat van glas en dus glad. Bovendien ziet het er mooier uit. Ten slotte is het bij een gaskookplaat belangrijk om goed te ventileren en op te letten, omdat je met open vuur kookt.

Plus- en minpunten gaskookplaat

+ Eenvoudig in gebruik
+ Pannen zijn goedkoop
+ Makkelijk in gebruik
- Lastig schoonmaken

Bekijk alle gaskookplaten
Keramische kookplaten - Images

Keramische kookplaat

Een keramische kookplaat bestaat uit een glasplaat met daaronder metalen spiralen. De spiralen worden elektrisch verwarmd en de plaat zelf is voorzien van allerlei kookzones. Hoe groter de zone, des te groter zijn de pannen die er op passen. Omdat een keramische kookplaat glad en vlak is, kun je hem gemakkelijk schoonmaken. Een nadeel is dat ze niet energiezuinig zijn. Bovendien gaat het verwarmen en afkoelen van een keramische kookplaat vrij langzaam en kun je de temperatuur niet precies regelen. Pannen dienen zo vlak mogelijk te zijn om goed contact te maken met de kookplaat. Zijn je pannen vervormd aan de onderkant? Een keramische plaat kan deze niet goed gelijkmatig verwarmen. Vanwege het hoge vermogen van een keramische kookplaat, is een aparte groep in je meterkast nodig.

Plus- en minpunten keramische kookplaat

+ Eenvoudig schoonmaken
+ Overzichtelijk in gebruik
- Niet geschikt voor alle pannen
- Extra groep in stoppenkast noodzakelijk

Bekijk alle keramische kookplaten
Elektrische kookplaat - Images

Elektrische kookplaat

Een elektrische kookplaat is voorzien van gietijzeren verwarmingselementen om de pan te verwarmen. Een belangrijk voordeel van een elektrische kookplaat is de voordelige aanschafprijs. Het koken zelf is door het hoge energieverbruik minder voordelig. Bovendien komen de platen pas langzaam op gang en koelen ze ook langzaam weer af. Om een elektrische kookplaat aan te sluiten heb je een extra elektrische groep nodig.

Plus- en minpunten elektrische kookplaat

+ Voordelig bij aanschaf
+ Langzame temperatuurverandering
- Extra groep in stoppenkast noodzakelijk

Bekijk alle elektrische kookplaten

Handige functies

 • Automatische vonkontsteking

  Sommige gaskookplaten hebben een automatische vonkontsteking, zodat je geen lucifers of aansteker hoeft te gebruiken om een vlam te krijgen.

 • Thermokoppel

  Met een thermokoppel sluit je kookplaat de gastoevoer af wanneer de vlam uitgaat. Sinds 2010 beschikken alle nieuwe kookplaten over zo’n vlambeveiliging.

 • Restwarmte-aanduiding

  Een restwarmte-aanduiding laat zien of de kookplaat nog warm is, zodat je je handen niet verbrandt als de pannen van de pit zijn.

 • Wokpit

  De naam zegt het al: met een wokpit kun je uitstekend wokken. Perfect dus voor liefhebbers van Aziatisch eten.

Kookplaat inbouwen

Een inbouwkookplaat moet goed passen in de nieuwe of bestaande keuken. Met deze tips gaat het je lukken:

 • Meet zorgvuldig de nismaten op. De standaard breedtemaat van een kookplaat is 60 cm. Heb je meer ruimte op je werkblad? Dan zijn er ook kookplaten van 70 of 90 cm. Heb je juist liever een kleine inbouwkookplaat? Er bestaan ook modellen met één of twee pitten.

 • Voor een optimale samenwerking tussen afzuigkap en kookplaat is het belangrijk dat de afzuigkap minstens net zo breed is als de kookplaat.

 • Over het algemeen is het goed als er ongeveer 20 cm ruimte overblijft naast de plaatrand.

 • Bekijk de handige video's en leer zelf hoe je een gaskookplaat en inductiekookplaat inbouwt.

Gaskookplaat inbouwen

Keukenapparaat stuk? MediaMarkt heeft direct een inbouw-apparaat op maat!

Kom samen met de inbouwmaten van je keukenmeubel naar onze winkel en laat je adviseren door één van onze inbouwspecialisten. Nog dezelfde dag neem je een nieuw apparaat mee naar huis en is je probleem opgelost. Het enige wat jij moet doen, is hem zelf installeren.

Keukenapparatuur bij MediaMarkt:

 • Zelfde dag in huis

 • Groot assortiment,

 • Past ook in IKEA®-keukens

IKEA® is een geregistreerde handelsnaam van Inter IKEA Systems B.V.

MediaMarkt inbouwservice

Wil je meer gemak? Gebruik dan onze inbouwservice. Wij bouwen het nieuwe apparaat voor je in, je behoudt alle garantie én wij nemen het oude apparaat retour.

Accessoires

 • Gas-aansluitset

  Met een gas-aansluitset sluit je de gaskookplaat gemakkelijk aan op de gaskraan.

 • Grillplaten voor inductie

  Zin in een lekker stuk vlees? Leg dan een grillplaat op je inductiekookplaat.

 • Schraapmes

  Gebruik een schraapmes om de kookplaat weer te laten blinken.

 • Perilex-aansluiting

  Met een Perilex-aansluiting sluit je snel en veilig apparatuur aan met een hoog vermogen. Dit is vaak nodig bij inductie- of elektrische kookplaten.